Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Επέλεξες μεταχειρισμένα ανταλλακτικά; Μάθε τα μυστικά τους

Εφτασε η ώρα να αγοράσεις ανταλλακτικά και επέλεξες τα μεταχειρισμένα; Δεν ξέρεις με τι κριτήριο να κάνεις την αγορά σου; Το μεταχειρισμένο είναι πιο φθηνό, αλλά έχει και τα μυστικά του. Δες τώρα ποια σημεία να προσέξεις, τι δεν αγοράζεις και πού τα βρίσκεις.

Δεν είναι μόνο η φυσική φθορά ο εχθρός του οχήματός μας αλλά και ένα απλό χτύπημα ή τρακάρισμα. Ένα απλό χτύπημα που δεδομένου των οικονομικών συνθηκών οδηγεί πολλούς από εμάς:

α) να το παραβλέψουμε μέχρι να φθάσει στο μη παρέκει με κίνδυνο για την ασφάλεια μας αλλά και για την τσέπη μας.
β) να το αντιμετωπίσουμε πρόχειρα (μα φθηνά). Το δίλημμα είναι να πάρω μεταχειρισμένο ή καινούργιο και αν πάρω καινούργιο, ξέρω τι καινούργιο; Η επιλογή ενός καινούργιου ανταλλακτικού οπωσδήποτε εγγυάται την ομαλή λειτουργία του καθώς είναι του «κουτιού».
 Ωστόσο μη νομίζεις ότι η επιλογή γνήσιου είναι μια απλή διαδικασία καθότι απαιτεί και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις ώστε να πάρεις αυτό που πρέπει στην καλύτερη δυνατή τιμή. Μη σκας, θα σου δώσουμε εμείς μια πλήρη εικόνα για να μη χαθείς στο ψάξιμο.

Tα αναλώσιμα ποτέ μεταχειρισμένα

Πολλοί έχουν μπει στον πειρασμό να αγοράσουν μεταχειρισμένα ακόμα και τακάκια θέλοντας να γλιτώσουν έστω λίγα ευρώ. Ωστόσο, οι καλοί επαγγελματίες της αγοράς των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, όχι μόνο δεν το συνιστούν αλλά σας αποτρέπουν κιόλας από μία τέτοια ΜΗ ασφαλή επιλογή.

Ως αναλώσιμα θεωρούνται τα:
- Τακάκια
- Μπουζί
- Φίλτρα (λαδιού, αέρος, βενζίνης)
- Δίσκος - Πλατό
- Ρουλεμάν


Top-5  για online συναλλαγές

Με το ποντίκι του Η/Υ σου μπορεί πραγματικά να εντοπίσεις και να αγοράσεις το ανταλλακτικό που σου κάνει. Αρκεί βέβαια να προσέξεις κάποιες βασικές παραμέτρους όπως ισχύει άλλωστε και με όλες τις αγορές μας στο ίντερνετ. Έχουν και λέμε:

1. Για να διασφαλίσεις τα προσωπικά σου στοιχεία (τηλέφωνο, διεύθυνση κ.ο.κ) πληρώνεις με paypal, ή με προπληρωμένη κάρτα, και φυσικά με αντικαταβολή.
2. Όσο πιο γνωστό το ηλεκτρονικό κατάστημα τόσο το καλύτερο διότι θα εφαρμόζει περισσότερες παραμέτρους ασφαλείας.
3. Και επειδή οι ιοί δεν υπάρχουν μόνο στα site με πονηρό περιεχόμενο φύτεψε στον υπολογιστή σου και ένα καλό πρόγραμμα anti-virus ή πρόγραμμα Ιnternet security για τυχόν εισβολές κακόβουλου λογισμικού.
4. Πρόσεξε να κλικάρεις τα προϊόντα που χρειάζεσαι και να μην κάνεις κάποιο λάθος ώστε να μην βρεθείς έκπληκτος όταν σου αποσταλεί ένα άσχετο προϊόν λόγω κάποιου δικού σου λάθους κατά την διαδικασία παραγγελίας. Πολλά e-shops δεν κάνουν επιστροφές σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι κρίμα να χάσεις χρόνο και χρήμα από μια απροσεξία.
5. Πριν το τελικό κλικ της παραγγελίας ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα για να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας είναι πάντα μια καλή συμπληρωματική ενέργεια.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ