Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Γιάννης Καλλιάνος: Υποχωρεί ο καύσωνας, έρχονται βροχές. Φόβος για φωτιές

Για υποχώρηση του καύσωνα κάνει λόγος ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με νέα ανάρτησή του στο facebook. Συγκεκριμένα αναφέρει:"Τελικά αυτός ο καύσωνας, πράγματι, ήταν ένας από τους ισχυρότερους της τελευταίας δεκαετίας. Πράγματι, μέσα σε αυτές τις «100 ώρες» γράφτηκε ακόμη μια ιστορία που θα θυμόμαστε.

Για τέσσερις συνεχόμενες μέρες η χώρα μας βρέθηκε στο έλεος των εξαιρετικά θερμών αερίων μαζών Αφρικανικής προέλευσης, με τον υδράργυρο καθημερινά να σημειώνει και ένα ακόμη ρεκόρ.
...

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ - ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ο καύσωνας από το βράδυ θα υποχωρήσει (ήδη στην δυτική Ελλάδα είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση) και επομένως έχουμε αισίως τη λήξη του συναγερμού! Από αύριο θα παρατηρηθεί πτώση κατά 8-10°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η Τρίτη θα είναι ακόμη πιο δροσερή αφού η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση. Και έτσι θα κυλήσει και η προσεχής εβδομάδα, με θερμοκρασίες οι οποίες θα βρίσκονται σχεδόν ακριβώς στη μέση τιμή για την εποχή.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ότι ώρα με την ώρα θα ενισχύονται οι άνεμοι, όχι μόνο στα πελάγη αλλά και στις χερσαίες περιοχές της χώρας. Ένας ισχυρός βορειοδυτικός άνεμος θα κάνει την εμφάνιση του και θα εκτοπίσει τις εγκατεστημένες εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες. Ήδη όμως, λόγω του ισχυρού καύσωνα, τα εδάφη είναι πολύ ξηρά με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για εκδήλωση πυρκαγιών ανά την Ελλάδα τώρα που θα ενισχυθούν σταδιακά και οι άνεμοι.

Γι'αυτό να είστε προσεκτικοί σας παρακαλώ με τα τσιγάρα σας, τα σπίρτα και τα τασάκια ή με όποια άλλη ενέργεια κάνετε στην ύπαιθρο που θα έχει σχέση με τη φωτιά. Ο κίνδυνος είναι όχι απλά μεγάλος αλλά τεράστιος.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Παρέλειψα να σας ενημερώσω ότι αύριο Δευτέρα, στην βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Προσοχή και εκεί λοιπόν διότι ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για ολόκληρη την προσεχή εβδομάδα δεν φαίνεται κάτι το αξιόλογο από καιρικής απόψεως. Θερμοκρασίες γύρω στους 33-34°C και τοπικά 35°C και ευχάριστες γενικά καιρικές συνθήκες μας περιμένουν. Αν χρειαστεί, θα σας ενημερώσω εγκαίρως, εξάλλου το έχετε καταλάβει πλέον όλοι σας ότι όταν υπάρχει καιρικό ενδιαφέρον για κάποιο λόγο, δίνω πραγματική μάχη για την λεπτομερέστερη και ακριβέστερη ενημέρωσή σας.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣΤΕ

Σκοπός μου είναι να σας ενημερώνω και να προστατεύεστε πολύ νωρίτερα, ώστε να λαμβάνετε κάθε φορά τα απαραίτητα μέτρα. Σε ότι αφορά κάποιους που είπαν ότι υπήρξα υπερβολικός στις εκτιμήσεις μου, θα τους αναφέρω ότι χαίρομαι που προστάτευσα (όσο μπόρεσα) τους πολίτες από τον ισχυρό αυτό καύσωνα και που επιβεβαιώθηκαν στο απόλυτο οι προγνώσεις μου, όπως είχε συμβεί και με την «Αριάδνη» το χειμώνα, όταν κάποιοι διερωτόσασταν "...που είναι τα χιόνια;". Αυτός είναι και ο σκοπός του Μετεωρολόγου άλλωστε. Βέβαια και εμείς δεν είμαστε Θεοί, θα υπάρξουν και στιγμές που θα αστοχήσουμε, αρκεί κατά τη γνώμη μου να μην είναι πολλές και να μην συμβούν όταν πραγματικά ο καιρός παρουσιάζει επικινδυνότητες.

Ξέχασα να πω από εχθές καλό Μήνα διότι με συνεπήρε ο καύσωνας ! Καλό Ιούλιο !

Καλή ερχόμενη εβδομάδα ! Την αγάπη μου στους απανταχού Έλληνες...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ