Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Πληρωμή φόρων σε δόσεις μέσω καρτών για χιλιάδες νοικοκυριά

Τακτικό ραντεβού με την εφορία θα έχουν τα νοικοκυριά τους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από αύριο, οπότε θα πρέπει να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.
Θα ακολουθήσει ο ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να εκκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες, για να κλείσει η χρονιά με τα τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο αν και τα προβλήματα των νοικοκυριών στο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις είναι μεγάλα οι τράπεζες διαθέτουν προϊόντα που μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση.

Μέσω των πιστωτικών καρτών, από εφέτος και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης όλων των βεβαιωμένων οφειλών εκτός ρύθμισης σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτόν, μπορεί κάποιος να επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής του εφετινού φόρου εισοδήματος έως και τον Νοέμβριο του 2018 και του ΕΝΦΙΑ έως και τις αρχές του 2019. Έτσι, εξασφαλίζει πολύ χαμηλές μηνιαίες δόσεις, χωρίς κανένα κόστος, εάν κάθε μήνα εξοφλεί το σύνολο του υπολοίπου του λογαριασμού της κάρτας.

Η χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αυξάνεται κάθε χρόνο από πολίτες που θέλουν να είναι φορολογικά ενήμεροι, υπό τον φόβο των κατασχέσεων, αλλά δεν επιθυμούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν εφάπαξ τις οφειλές τους.

Οι τράπεζες προσφέρουν πληθώρα εναλλακτικών επιλογών για την πληρωμή των φόρων. Από εφέτος η χρήση του γκισέ για την εξόφληση υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, με εξαίρεση συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού επιβαρύνεται με προμήθεια που μπορεί να φθάσει έως και το 1,5 ευρώ καθώς το υπουργείο Οικονομικών σταμάτησε να την επιδοτεί.

Σημειώνεται πως εάν εκπνεύσει η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε η φορολογική αρχή χρεώνει το φορολογούμενο με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής οι οποίοι υπολογίζονται επί του φόρου που θα προκύψει από τη δήλωση με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που θα έχει παρέλθει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ