Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Μαύρη σελίδα για την Δημοκρατία η τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ σχολιάζει την τοποθέτηση της τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Και καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει και στα social media έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι πρέπον ένας δημόσιος λειτουργός με την θέση που κατείχε η κα Θάνου να διοριστεί έστω και αμισθί επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου. Σε αυτό η απάντηση που δίνεται από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από κυβερνητικούς είναι ότι και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν. Και υπενθυμίζουν την περίπτωση του Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος από δικαστικός έγινε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ.

Σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο ΠτΑΠ πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της.... https://twitter.com/etyposgr/status/884487593471217664 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ