Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Άρης Φωκάς για την Έκθεση του ΒΕΘ: «Εάν δεν αλλάξουμε τη λειτουργία του κράτους μας, είμαστε καταδικασμένοι»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανακοίνωση του Β.Ε.Θ. σχετικά με την απογοητευτική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τα Μητρώα του ΒΕΘ, μπήκαν πάνω από 14.000 λουκέτα στα χρόνια της κρίσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 έκλεισαν 339 επιχειρήσεις και άνοιξαν μόλις 186 νέες μειωμένες σε σχέση με τις 190 νέες που λειτούργησαν κατά το ίδιο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, γεγονός που αποδεικνύει πως η καθίζηση συνεχίζεται, με προφανείς, ολέθριες συνέπειες στο χώρο της αγοράς εργασίας.

"Η αιμορραγία στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται, η ιδιωτική πρωτοβουλία βυθίζεται και οι κυβερνώντες δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει, χρησιμοποιώντας σαν καραμέλα την λέξη ανάπτυξη", τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Φωκάς από την πλευρά του αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΒΕΘ για τη στήριξη του επιχειρείν, σημείωσε τα εξής: Εάν δεν αλλάξουμε μείγμα πολιτικής, εάν δεν υπάρξει πολιτική και φορολογική σταθερότητα, λιγότερη γραφειοκρατία, μείωση φόρων και εργοδοτικών εισφορών, εάν δεν υπάρξει με άλλα λόγια ανασυγκρότηση του κράτους με δομικές μεταρρυθμίσεις, η κατάρρευση θα συνεχίζεται. Χτίζουμε, δυστυχώς, πάνω σε ένα σαθρό οικοδόμημα. Εάν δεν αλλάξουμε τη λειτουργία του κράτους μας, είμαστε καταδικασμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ