Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Ξενέρωτα και θεϊκά ονόματα μοντέλων

Ποια ονόματα μοντέλων σας ξενέρωναν και ποια είναι αυτά που γουστάρετε; Υπάρχουν ονόματα που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες μάρκες;

Πως αγοράζεις ένα αυτοκίνητο με το όνομα Νταεγού Λάνος (Daewoo Lanos); Όσο και να σου αρέσει, να σου ταιριάζει και να το θες, το όνομα σου αφήνει μία περίεργη γεύση στο τέλος. Εσείς ποιά μοντέλα θεωρείτε ότι έχουν το καλύτερο και ποιά το χειρότερο όνομα;

Εντάξει, η Daewoo είχε κάποια από τα χειρότερα ονόματα. Το Nubira για παράδειγμα, δεν ακούγεται τόσο καλά στα ελληνικά, όσο ίσως στα κορεάτικα. Όμως τα κακόηχα ονόματα δεν είναι τα μόνα που δεν κολακεύουν πολύ.

Σκεφτείτε ότι τρεις premium μάρκες κάνουν καριέρα με μοντέλα που έχουν κωδικούς και όχι ονόματα. Η Σειρά 3, είτε είναι 318 ή 330, δεν ακούγεται και τόσο εμπνευσμένη. Το ίδιο και ένα Α6, ή μία CLS. Διαφορετικά μοντέλα από διαφορετικές μάρκες με ονόματα-κωδικούς.

Η Alfa Romeo έχει κοσμήσει τα μοντέλα της με ονόματα που αν δεν τα πεις όμορφα σίγουρα έχουν χαρακτήρα. Βοηθάει και το ιταλικό στοιχείο, αφού ακόμη και Veloce σκέτο να πεις, ακούγεται ωραίο.

Και οι Γάλλοι έχουν πετύχει αρκετά όμορφα ονόματα, τα γυναικεία μικρά όπως το Clio για παράδειγμα, ακούγονται καλύτερα από το Citroen C3 και Peugeot 208, αν και το δεύτερο έχει την παράδοση με την τρύπα στη μέση (το 0), ενώ η Citroen μας έχει δώσει κοσμήματα όπως το DS ( σημαίνει θεά στα γαλλικά, ντε-ες).

Είναι όμως τόσο έντονη η ταύτιση ονόματος με το μοντέλο που συχνά ένα μέτριο όνομα ή ένας κωδικός αποκτά από μόνος του βάρος λόγο του αυτοκινήτου που τον φέρει. Δες για παράδειγμα τα premium που αναφέραμε παραπάνω, ή μοντέλα της Ferrari. Μπορεί ένα 360 από μόνο του να μην λέει τίποτα, βάλτο όμως σε μία Ferrari και αμέσως γίνεται θρύλος. Η Lamborghini αντίθετα πετυχαίνει το ίδιο με πολύ πιο μεστά ονόματα ταύρων.

Εσάς όμως ποια ονόματα μοντέλων σας αρέσουν και ποιά θεωρείτε τραγικά; Ποιά είναι τα αγαπημένα σας και ποιά σας αρέσουν απλά γιατί «κάθονται» στο σωστό μοντέλο;


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ