Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ο Τόσκας δίνει...Βούτση για τις «κούρσες» του Ρουβίκωνα

Ενώ εκκρεμεί την Δευτέρα η απάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην επιστολή Μητσοτάκη με την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εγγράφως εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την έφοδο του Ρουβίκωνα,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτει ποιος έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.  

 «Δεν υπήρξε βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής» (να αφεθούν τα μέλη του ελεύθερα).» αποκάλυψε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ειδήσεις.  

Υποστήριξε πως ο Ρουβίκωνας δεν έχει ασυλία και σε περίπτωση βίαιων ενεργειών τα μέλη του θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έγινε στο παρελθόν όταν συνελήφθησαν για παράνομες πράξεις στα διόδια της Κορίνθου.

Στην 'ίδια συνέντευξη ο  κ. Τόσκας προανήγγειλε «σκληρότερη αντιμετώπιση» των «μπαχαλάκηδων» ενώ εκτίμησε πως οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

Γεωργιάδης: Ο Βούτσης ντρόπιασε το κοινοβούλιο

Ιδιαίτερα βαρείς εκφράσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής χειρίστηκε την έφοδο του Ρουβίκωνα και την απελευθέρωση των μελών του που συνελήφθησαν, χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων  «έκανε κατάχρηση εξουσίας και ντρόπιασε το κοινοβούλιο» και το χαρακτήρισε ιστορικό λάθος του Προέδρου της Βουλής που θα σημαδεύσει τη θητεία του.Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη αδιανόητο ήταν και το ότι η Ελληνική Αστυνομία δέχτηκε να μεταφέρει μέλη του Ρουβικώνα και να τους επιστρέψει στη Βουλή. «Θα αρνιόμουν τέτοια εξευτελιστική εντολή αν ήμουν στην θέση τους», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ