Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Το βίντεο που εξόργισε τη Σαουδική Αραβία

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε μια νεαρή γυναίκα στη Σαουδική Αραβία επειδή ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο με την ίδια να φορά μίνι φούστα κι ένα κοντό μπλουζάκι.

Τοπικοί αξιωματούχοι, όπως γράφει η Washington Post επικαλούμενη μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, απαιτούν η υπόθεση να διερευνηθεί ενώ χρήστες των social media λένε πως η άγνωστη γυναίκα θα πρέπει να συλληφθεί.

Τα βίντεο, που αναρτήθηκε στο Snapchat το Σαββατοκύριακο, δείχνει τη γυναίκα να περπατά μέσα στο Ushayqir, χωριό της επαρχίας Najd  σε απόσταση περίπου 95 μιλίων από την πρωτεύουσα Ριάντ. Η γυναίκα φορά μίνι φούστα, μπλούζα που αφήνει ακάλυπτη τη μέση της και έχει ακάλυπτο και το κεφάλι της.

Τέτοια εμφάνιση, σημειώνει η WP, παραβιάζει όλες τις κυρίαρχες συντηρητικές ισλαμικές πεποιθήσεις για το πώς θα πρέπει να ντύνεται μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία. Νομικά απαιτείται να είναι καλυμμένες όταν κυκλοφορούν δημόσια φορώντας το παραδοσιακό abaya- κάτι σαν μακρύ και φαρδύ φόρεμα. Οι γυναίκες αναμένονται επίσης να φορούν κάποιου είδους χιτζάμπ ή κάλυμμα στο κεφάλι και κάποιες φορούν και νικάμπ, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.

Παρότι οι ξένοι θεωρείται πως εξαιρούνται από αυτούς τους κανόνες και κάποιες γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία συχνά βρίσκουν τρόπους να τους παρακάμπτουν, πολλοί Σαουδάραβες με μεγάλη προσήλωση στη θρησκεία τους είναι προσηλωμένοι και στους κανόνες αυτούς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί Σαουδάραβες υποστηρίζουν πως η γυναίκα θα πρέπει να δικαστεί για τα βίντεο αυτά. Κάποιοι λένε πως εφόσον ζει στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποδεχθεί τους νόμους της. Άλλοι όμως την υποστηρίζουν, χαρακτηρίζοντας γενναία τη συμπεριφορά της και υπενθυμίζοντας πως κάποιοι ξένοι ντύνονται με παρόμοιο τρόπο όταν επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία και εξαιρούνται από τον κώδικα ενδυμασίας της χώρας.

Είναι άγνωστο τι έγινε τελικά με την εικονιζόμενη γυναίκα. Η εφημερίδα Okaz έγραψε την Κυριακή πως τοπικοί αξιωματούχοι είχαν γράψει επιστολή στον κυβερνήτη της περιοχής ζητώντας του να αναλάβει δράση. Δήλωση έκανε και η θρησκευτική αστυνομία σημειώνοντας πως είναι ενήμερη για το βίντεο και διερευνά την υπόθεση.هذي أسمها مودل خلود بالقرية التراثية في مدينة أشيقر بالسعودية ، بعض الناس تشوفه (حياة طبيعية) والبعض الآخر يشوفه (عهر، وفجور) ...!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ