Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Τον Σεπτέμβριο σε πλειστηριασμό η περιουσία της ΑΓΝΟ

Τίτλοι τέλους πέφτουν για την ΑΓΝΟ. Αν και η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πουλήθηκε επιτυχώς, όπως και η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, δεκάδες άλλα,
σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», μεγάλα ή μικρότερα πλην όμως σημαντικά, περιουσιακά στοιχεία παραμένουν σε διαδικασία εξυγίανσης ή εκποίησης.

Μετά την εν εξελίξει προσπάθεια εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που βρίσκεται στην κυριότητα του εκκαθαριστή, επίκειται τώρα και η επιχείρηση εκπλειστηριασμού του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης Βιομηχανίας Γάλακτος ΑΓΝΟ Α.Ε.

Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ είναι ο ίδιος ο εκκαθαριστής που επιδιώκει να εισπράξει μέρος των δανείων της τάξης των 19 εκατ. ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία. Η ΑΓΝΟ ζήτησε την υπαγωγή της σε δικαστική προστασία του άρθρου 99 το 2012, αλλά αυτή απορρίφθηκε και τελικά κηρύχθηκε πτωχευμένη το 2014. Τώρα, τρία χρόνια μετά, αναμένεται να ορίσει το Πρωτοδικείο ημερομηνία, πιθανότατα στις αρχές του Φθινοπώρου, ώστε να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ