Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Θέλεις μεταχειρισμένο; Υπάρχει αξία

Χρειάζεσαι ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σου και δεν ξέρεις πως και που να τα βρεις; Αγόρασε μεταχειρισμένα όταν αυτά έχουν μεγάλο κόστος, βρες λύσεις μέσω internet και πάντα να ρωτάς πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η σωστή επιλογή ανταλλακτικού δεν είναι απλή διαδικασία και απαιτεί κάποιες γνώσεις, ώστε να γνωρίζετε τι ακριβώς αγοράζετε, αλλά και πως θα καταφέρετε να το βρείτε στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Aνταλλακτικά με μεγάλο κόστος αξίζουν ως μεταχειρισμένα

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και επομένως είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι πιθανό να κοστίζουν ακόμη και 60% φθηνότερα από τα γνήσια και μπορεί κανείς να βρει για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος της συντήρησης και επισκευής του αυτοκινήτου να μειώνεται δραματικά.

Το πόσο συμφέρει η αγορά ενός ανταλλακτικού όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος ή το κόστος του ανταλλακτικού, αλλά και η ευκολία στην εύρεσή του, καθώς αν για παράδειγμα χρειαστεί κάποια παραγγελία από το εξωτερικό, μπορεί η διαδικασία να είναι πολύ χρονοβόρα, αποτρέποντας κάποιον από αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να επιλέξετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καλό είναι να το κάνετε για προϊόντα με μεγάλο κόστος, ώστε η επιλογή τους να αξίζει τον κόπο (οικονομικά).

Οι αγορές μέσω internet έχουν ιδιαιτερότητες

Μέσω internet και αγγελιών που έχει γίνει και ο πιο διαδεδομένος πλέον τρόπος, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε άμεση επαφή με το ανταλλακτικό που θέλετε.

Τελεφωνικά. Αν έχετε όρεξη και ένα τηλεφωνικό κατάλογο, βρίσκετε τους επαγγελματίες ανά περιοχή και κάνετε την επιλογή σας.

Προσοχή όταν επιλέγετε e-shops ως προμηθευτή, καθώς έχει παρατηρηθεί πως δουλεύουν από ένα γραφείο ή ακόμα και από το σπίτι τους, παίρνουν τα ανταλλακτικά από αλλού, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκύπτουν μεγάλες καθυστερήσεις για τον πελάτη.

Να ξέρεις τον φανοποιό για να μην έχεις θέματα

Προτιμώ φανοποιό που τον ξέρω και αν δεν γνωρίζω, ρωτάω γνωστούς για να πάρω μια «μυρωδιά».

Όταν διαθέτει το ανταλλακτικό που χρειάζεται, καλό είναι να ζητάτε να το δείτε, καθώς και να γνωρίζετε την αρχική του κατάσταση. Μπορεί για παράδειγμα, το φτερό που έχει για μεταχειρισμένο να είναι χτυπημένο και να το στοκάρει πριν το βάψει, οπότε αυτό να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό σου χωρίς να γνωρίζεις κάτι. Το ίδιο ισχύει και με πλαστικά μέρη που μπορεί να είναι σπασμένα-κολλημένα (προφυλακτήρες κλπ).

Να ζητάς πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες και να προσπαθείς να περνάς συχνά από το συνεργείο ώστε να βλέπεις τι γίνεται, χωρίς ωστόσο να γίνεσαι ενοχλητικό για τον φανοποιό.

Ποιότητα ανταλλακτικού και προέλευση, είναι βασικές πληροφορίες

Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.
Προτίμησε γνωστό έμπορο ή κάποιον για τον οποίο έχεις ακούσει καλά λόγια, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ