Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Πόσο προχωρημένο είναι το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν τα σενάρια που θέλουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας πολύ πιο προχωρημένο απ' ότι πιστεύετο.
Μάλιστα εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν η Πιόνγκγιάνγκ να είναι κοντά στην μετατροπή ατομικής βόμβας σε βόμβα υδρογόνου και συμβουλεύουν τον πρόεδρο Τραμπ να ανοίξει διάλογο για συμφωνία "πυρηνικού αφοπλισμού".

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων απαιτούν να δοθεί μια «αποφασιστική απάντηση» και πως έληξε η περίοδος της «στρατηγικής υπομονής» με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. «Η στρατηγική υπομονή με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει αποτύχει... Ειλικρινά, η υπομονή τελείωσε», δήλωσε ο Τραμπ από τον κήπο του Λευκού Οίκου μαζί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία καθώς και με εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, για την λήψη μέτρων σε διπλωματικό, οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ασφάλειας ώστε να προστατέψουμε τους συμμάχους μας και τους πολίτες μας από αυτή την απειλή γνωστή ως Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ