Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ραχήλ Μακρή: «Η Αμφίπολη θύμα της ένωσης διακομματικά ανίκανων μνημονιακών»

Τον Μάιο του 2017, η Υπουργός Πολιτισμού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επισκέφτηκε την Αμφίπολη και δήλωσε ότι θα εκταμιευθεί 1,5 εκατ. Ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για την συνέχιση των ανασκαφών, ενώ δήλωσε ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό. Το πρωί η κ. Κονιόρδου, δήλωσε ότι το μνημείο είναι «Μακεδονικό», αλλά το βράδυ άλλαξε γνώμη, προφανώς μετά από πιέσεις και έντονο παρασκήνιο από το «βαθύ κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε ότι μπορεί και να μην είναι.

Βέβαια, όπως φαίνεται έκαναν τα πάντα για να μην μάθουμε και να μην συνεχιστούν οι ανασκαφές, αφού κατάφεραν και το ανήκουστο, να απορριφθεί η χρηματοδότηση του μνημείου από την ειδική υπηρεσία Ε.Π Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο φάκελος που κατατέθηκε από το Υπουργείο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας είχε σοβαρότατες ελλείψεις και κρίθηκε ανώριμος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και είναι αμφίβολο εάν το μνημείο ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης τρία χρόνια μετά την εγκληματική αδιαφορία που επέδειξαν η γαλάζια περιφέρεια, οι Βουλευτές του Ν. Σερρών και οι μηδενικού έργου Υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αφού χρειάστηκε την παρέμβαση του Μετώπου Νίκης για να θυμηθούν ότι οι ανασκαφές είχαν σταματήσει και ο φάκελος βρισκόταν σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δυστυχώς, η Αμφίπολη έπεσε θύμα της διακομματικής ανικανότητας Υπουργών και βουλευτών μηδενικού έργου, που εξαγόρασαν με το ναι στα μνημόνια, θώκους και αλληλοκατηγορούνται προκειμένου να εναλλάσσονται στην εξουσία και να συνεχίσουν το ατελείωτο φαγοπότι στις πλάτες του λαού.


Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ