Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Κ.Γκιουλέκας: «Η κυβέρνηση έχει μία ιδιότυπη αντίληψη για την δημοκρατία...»

"Διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία όταν βάλει η κυβέρνηση κατά της Δικαιοσύνης. Οι κυβερνώντες  έχουν μία ιδιότυπη αντίληψη για την δημοκρατία", σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ.

"Βάλλουν κατά οποιουδήποτε ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, ακόμη και θεσμικά. Άλλο πράγμα, όμως, η κριτική, και άλλο το να βάλλουν συλλήβδην κατά της Δικαιοσύνης.

Η ιδεοληπτική αντίληψη των κυβερνώντων για την δημοκρατία επιβάλλει ένα σύστημα το οποίο πρέπει να λειτουργεί έτσι όπως τους συμφέρει...", υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνέχισε:

"Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μιλάει υπέρ της ευνομίας όταν υπουργοί της συνομιλούν με τους ''μπαχαλάκηδες'' και απολογούνται για το εάν βγήκαν ή όχι από την φυλακή. Όταν κάποιοι από τους σημερινούς κυβερνώντες πήγαιναν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών ονομάζοντας τους τρομοκράτες ''λαϊκούς αγωνιστές''…

Το έννομο αγαθό της ασφάλειας είναι προνόμιο του κάθε πολίτη σε μία δημοκρατία που λειτουργεί σωστά. Σήμερα, αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης;

Τα Εξάρχεια δεν αστυνομεύονται γιατί τέτοια εντολή υπάρχει από την πολιτική ηγεσία. Χθες, στο κέντρο της Αθήνας, για πολλοστή φορά καταστράφηκαν περιουσίες γιατί δεν υπήρχε αστυνομία, γιατί δεν υπήρχε κανείς για να επιβάλλει την έννομη τάξη. Τελικά υπάρχει έννομη τάξη;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ