Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τον Ιούλιο χάνετε περισσότερα μαλλιά – Δείτε γιατί!

Το ότι κάθε άνθρωπος χάνει περισσότερες τρίχες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί έναν “μύθο”, αλλά είναι πραγματικότητα.
Αλλά, αν και όλοι έχουμε κάποια απώλεια μαλλιών σε καθημερινή βάση, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μερικές επιπλέον τρίχες στην βούρτσα των μαλλιών ή στο ντους, τις ημέρες που διανύουμε, δηλαδή μέσα στον Ιούλιο.

Τριχόπτωση - Ενώ όλοι βιώνουμε κάποια απώλεια μαλλιών σε καθημερινή βάση, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε μερικές επιπλέον τρίχες στη βούρτσα των μαλλιών σας (ή στην αποχέτευση στο ντους) αυτή τη χρονική περίοδο.

«Η εποχιακή τριχόπτωση είναι πραγματικότητα», λέει ο δρ Robert Dorin και προσθέτει: «Έρευνες δείχνουν ότι ειδικά οι γυναίκες που έχουν ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά τελογένεσης (telogen) κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, έχουν και αισθητά μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών. Η τελογένεση είναι γνωστή και ως ‘φάση ανάπαυσης’ για το θυλάκιο της τρίχας, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι επιρρεπή σε πτώση».

Ο δρ Dorin λέει ακόμα: «Όταν τα μαλλιά υποβάλλονται σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, ακόμα και το 70% των τριχών μπορεί να εισέλθει πρόωρα στη φάση ανάπαυσης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη πτώση των μαλλιών από ό,τι συνήθως. Αυτό εξηγεί και το γιατί πολλές γυναίκες εμφανίζουν αυτή την αυξημένη τριχόπτωση συνήθως τον Ιούλιο, όταν πραγματικά αρχίζει να έχει μεγάλη ζέστη έξω, ενώ είναι κάτι που παρατηρείται και αργότερα το φθινόπωρο».

Συνήθως, όμως, η εποχιακή τριχόπτωση δεν προκαλεί ανησυχία: «Καθώς τα μαλλιά πέφτουν, έρχεται και η εμφάνιση νέων τριχών. Όσο δεν παρατηρείτε κάποια φαλάκρα ή έντονη αραίωση στα μαλλιά σας, να ξέρετε ότι νέες τρίχες θα αναπτυχθούν και τα μαλλιά σας θα είναι και πάλι ωραία», προσθέτει ο δρ Dorin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ