Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Έτσι θα παραμείνουν τα τυριά στο ψυγείο φρέσκα

Το τυρί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι.

Για να κρατήσετε το τυρί σας φρέσκο για όσο χρονικό διάστημα είναι ανθρωπίνως δυνατό, δείτε τι μπορείτε να αποφύγετε και τι να ακολουθήσετε από εδώ και στο εξής.

1. Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά με πλαστική μεμβράνη: Ο χειρότερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το τυρί είναι σε πλαστικό περιτύλιγμα. Το τυρί είναι ως επί το πλείστον έλαιο και λίπος, μετά από μερικές ημέρες θα αρχίσει πραγματικά να παίρνει τη γεύση του πλαστικού, η οποία καλύπτει τη γεύση του ίδιου του τυριού.

Για να διατηρήσετε το τυρί σας φρέσκο για όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιήστε το χαρτί για τυρί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αποθηκεύσετε. Είναι πορώδες και προστατεύει το τυρί από την έκθεση στον αέρα, ενώ του επιτρέπει να αναπνέει.

2. Μην το τυλίξτε στενά ή πολύ χαλαρά: Υπάρχουν φυσικές οσμές που εκπέμπονται από το τυρί, αφήστε του χώρο να αναπνέει. Ωστόσο, αν τυλίξτε το τυρί σας πολύ χαλαρά, θα καταλήξετε με ένα στεγνό και σκληρό τυρί.

3. Αποθηκεύστε το στο συρτάρι λαχανικών: Ιδανικά, το τυρί πρέπει να διατηρείται μεταξύ 2-7 βαθμών κελσίου Η κατάψυξη μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στην υφή του, οπότε το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το τυρί είναι όσο πιο μακριά από τον καταψύκτη μπορείτε. Βάλτε το στο συρτάρι με τα λαχανικά ή σε ένα χαμηλότερο ράφι, όπου η θερμοκρασία είναι δροσερή, αλλά όχι πάρα πολύ κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ