Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Τρία σημαντικά λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχα

Η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιρρεπής σε ερεθισμούς και λοιμώξεις γι' αυτό θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην περιποίησή της.

Σημαντικά λάθη κάνουμε στην επιλογή των εσωρούχων ή στις συνήθειες που σχετίζονται με τη χρήση των εσωρούχων είναι λοιπόν δυνατό να συμβάλουν στην εμφάνιση ενοχλήσεων.

Δείτε παρακάτω τρία σημαντικά λάθη...

1. Παράλειψη αλλαγής εσώρουχου μετά το γυμναστήριο
Οι μύκητες και τα βακτήρια αναπτύσσονται στα ζεστά, υγρά και σκοτεινά περιβάλλοντα. Οι συνθήκες αυτές επικρατούν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατ’ εξοχήν μετά το γυμναστήριο, επομένως η αλλαγή εσώρουχου είναι επιβεβλημένη όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά την προπόνηση.

2. Κακή επιλογή υφάσματος
Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή. Μια καλή εναλλακτική είναι το μετάξι. Το εσώρουχο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ένα από αυτά τα δύο υφάσματα, τουλάχιστον στο τμήμα που έρχεται σε άμεση επαφή με τα γεννητικά όργανα, καθώς πρόκειται για υφάσματα που «αναπνέουν» και αποτρέπουν την αύξηση των επιπέδων υγρασίας, σε σύγκριση με τα συνθετικά.

3. Πολύ στενά εσώρουχα
Ένα στενό εσώρουχο επιδεινώνει μια ήδη υπάρχουσα λοίμωξη (π.χ. μύκητες γεννητικών οργάνων) ή μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων λόγω του ότι προωθεί την άνοδο της θερμοκρασίας και της υγρασίας τοπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ