Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου

Εξηγήσεις για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψεύδη βεβαίωση καλούνται να δώσουν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση της πώλησης της βίλας τους στη Σύρο.

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται και δυο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρονται να χορήγησαν, παρανόμως, στον Γιάννο Παπαντωνίου την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, το 2016, παρά το γεγονός ότι είχαν χρέη προς το δημόσιο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.

Την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την καταδίκη τους σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ -όπως και πρωτοδίκως- για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ