Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αναλήψεις μετρητών - Πότε ανανεώνονται τα όρια

Τους βασικούς κανόνες που ισχύουν στις αναλήψεις μετρητών βάσει των capital controls
παρουσιάζει το Moneyonline.gr σε ένα χρήσιμο οδηγό.

Οι κανόνες στις αναλήψεις μετρητών εξαρτώνται από το είδος της κατάθεσης, η οποία διακρίνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

1) Παλαιό χρήμα: Σε χρήματα που υπήρχαν στο σύστημα πριν την 23/6/2016 ή που μεταφέρονται στο λογαριασμό σας διατραπεζικά από άλλο ελληνικό πιστωτικό σύστημα

Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το όριο των 840 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά 2 εβδομάδες ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Αν σε μια κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί, το παραπάνω μέγιστο όριο αφορά τις αναλήψεις από όλους τους λογαριασμούς.

Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, ο κάθε δικαιούχος του λογαριασμού δικαιούται να κάνει ανάληψη μέχρι του συνολικού ποσού των 840 ευρώ ανά 2 εβδομάδες.

Το ίδιο ισχύει και για τις αναλήψεις από ΑΤΜ, εφόσον ο δικαιούχος διατηρεί κάρτα στο όνομά του.


Για παράδειγμα, σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα ο καθένας στο όνομά του, το ανώτατο όριο για τον καθένα δικαιούχο είναι 840 ευτώ ανά δύο εβδομάδες, δηλαδή 1.680 ευρώ για το λογαριασμό.

2) Νέες καταθέσεις: Σε χρήματα που κατατέθηκαν υπό τη μορφή μετρητών μετά τις 23/6/2016.

Οι καταθέσεις αυτές μπορούν να αναληφθούν σε φυσική μορφή στο 100%.

3) Έμβασμα εξωτερικού: Σε χρήματα που κατέληξαν στο λογαριασμό σας από έμβασμα εξωτερικού. Οι καταθέσεις αυτές μπορούν να αναληφθούν κατά 30% σε φυσική μορφή.

Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσετε επενδυτικά όπως θέλετε ή να τις αποστείλετε εκ νέου στο εξωτερικό χωρίς κανένα περιορισμό, στο 100%.

Το ημερολόγιο του 2017

Το Moneyonline.gr παρουσιάζει όλα τα Σάββατα ανανέωσης του ορίου των 840 ευρώ, τα οποία ισχύουν για όλους τους καταθέτες:
(μαρκαρισμένα με κόκκινο χρώμα)

Moneyonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ