Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Τέσσερα σνακ για να ξεφουσκώσετε πριν την παραλία

Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε το φαγητό για να βγείτε στην παραλία με κοιλιά «σανίδα»!

Αποφεύγοντας το πολύ αλάτι και τις δύσπεπτες τροφές και επιλέγοντας σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, καλά λιπαρά και προβιοτικά θα καταφέρετε να νικήσετε το ενοχλητικό φούσκωμα της κοιλιάς.


1. Στραγγιστό γιαούρτι & καρύδια

Το γιαούρτι παρέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D και προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου ώστε να αντιμετωπιστούν τα αέρια και το φούσκωμα. Από την άλλη, τα Ω-3 λιπαρά και οι φυτικές ίνες από έναν ξηρό καρπό, όπως τα καρύδια, αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.


2. Γουακαμόλε & αγγούρι

Το αβοκάντο, το βασικό συστατικό του γουακαμόλε, είναι πλούσιο σε συστατικά που καταπολεμούν το φούσκωμα, συγκεκριμένα σε φυτικές ίνες, κάλιο και υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγγούρι, καθώς η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό διευκολύνει την απομάκρυνση του αλατιού από τον οργανισμό ώστε να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα λόγω κατακράτησης υγρών.


3. Μπανάνα & βούτυρο αμυγδάλου

Η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών, συστατικών που αποτελούν «τροφή» για τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου. Ως γνωστόν η μπανάνα είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, συστατικό που εξισορροπεί το αλάτι στον οργανισμό. Σε συνδυασμό με το βούτυρο αμυγδάλου, το οποίο παρέχει φυτικές ίνες, θα έχετε ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ.


4. Smoothie λαχανικών με τζίντζερ

Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά με πολύ νερό, όπως οι φράουλες, το αγγούρι, το σέλινο και το κέιλ, για να φτιάξετε ένα δροσερό και ενυδατικό smoothie ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. «Στολίστε» το smoothie σας με λίγο τριμμένο τζίντερ, ένα μπαχαρικό ιδανικό για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα που οφείλεται στη δυσπεψία ή στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ