Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

5 λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα τζάμια του σπιτιού σας

Το καθάρισμα των τζαμιών μπορεί να είναι από βαρετό έως και ενοχλητικό, αλλά είναι απαραίτητο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε, ώστε τα τζάμια σας να καθαρίσουν καλά με την πρώτη φορά και να μην χρειαστεί να τα ξανακαθαρίσετε.

Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στο καθάρισμα των τζαμιών – πριν ξεκινήσετε να ψεκάζετε και να σκουπίζετε!

#1 Επιλέγετε μια ηλιόλουστη μέρα
Ξεκινήστε να τα καθαρίζετε μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα και θα δείτε το καθαριστικό σας να στεγνώνει πάνω στα ζεστά τζάμια πριν καν προλάβετε να το σκουπίσετε, αφήνοντας λεκέδες. Για να το αποφύγετε, είναι προτιμότερο να διαλέξετε μια ξηρή, αλλά συννεφιασμένη μέρα για να τα καθαρίσετε. Επειδή, όμως, είναι καλοκαίρι και δεν θα βρείτε εύκολα συννεφιασμένες μέρες, σας προτείνουμε να ξεκινάτε από τα τζάμια τα οποία δεν χτυπάει άμεσα ο ήλιος.

#2 Δεν ξεσκονίζετε πρώτα τα περβάζια ή τα κουφώματα 
Αν παραλείψετε αυτό το βήμα, κάθε σταγόνα του καθαριστικού που θα ξεφύγει από τα τζάμια, θα πέσει πάνω στο περβάζι ή στα κουφώματα και θα δημιουργήσει ένα λασπώδες… χάος! Για να το αποφύγετε ξεκινάτε πάντα από οτιδήποτε υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο.

#3 Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό καθαριστικό 
Μην φοβάστε να ψεκάσετε με… γενναιοδωρία τα τζάμια σας με καθαριστικό – ειδικά αν είναι πολύ βρώμικα. Χρειάζεστε αρκετό για να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά. Αν βάζετε λιγότερο, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με λεκέδες.

#4 Χρησιμοποιείτε εφημερίδα 
Αρκετοί παίρνουν όρκο πως η εφημερίδα είναι ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίσουν τέλεια τα τζάμια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει – η εφημερίδα δεν είναι καθόλου λειτουργική. Προτιμήστε υφάσματα με μικροΐνες. Είναι ιδιαίτερα απορροφητικά, πλένονται και αφήνουν την επιφάνεια των τζαμιών σας λαμπερή και αλέκιαστη.

#5 Τα στεγνώνετε με κακής ποιότητας χαρτί κουζίνας 
Αν επιμένετε στο χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε τα τζάμια σας, διαλέξτε το σωστό. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείτε να τα στεγνώσετε με κάποιο χαρτί που χωρίζεται στα δύο ή αφήνει μικρά χνούδια στο τζάμι. Επιλέξτε ένα χαρτί κουζίνας που είναι χοντρό και απορροφητικό και θα τα αφήσει γυαλιστερά και αστραφτερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ