Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Σοφία Μπεκατώρου: «Στο 470 οι Έλληνες έχουμε τεχνογνωσία»

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 που θα διεξαχθεί 7-15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, στο “470 Alexander The Great Cup 2017” που φέτος έχει χαρακτήρα Test event ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης που ακολουθεί.
Στη σημερινή 2η ημέρα πραγματοποιήθηκαν τρείς ιστιοδρομίες (σύνολο 6 με τις χθεσινές), με τις συνθήκες σε ότι αφορά την ένταση του ανέμου να είναι πολύ καλές και αισθητά βελτιωμένες σε σχέση με χθες, γεογονός που βοήθησε πολύ τους ιστιοπλόους στην προσπάθεια τους.

Στους άνδρες στην 1η θέση είναι σταθερά οι Αμερικανοί Stuart Mcnay, David Hughes με 22 βαθμούς, ακολουθούν οι Ιάπωνες Ryo Imamura, Jumpei Hokazono με 26 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση παραμένει το πλήρωμα από τη Νότια Αφρική με τους Asenathi Jim, Sibu Sizatu με 34 βαθμούς.

Σε ότι αφορά τι γυναίκες μετά από 6 ιστιοδρομίες, το Ισπανικό πλήρωμα με τις Bàrbara Cornudella Ravetllat, Sara Lopez πέρασε στην 1η θέση με 20 βαθμούς. Ακολουθεί το Βρετανικό πλήρωμα με τη χρυσή Ολυμπιονίκη Hannah Mills και την Eilidh Mcintyre με 28 βαθμούς και στην 3η θέση οι Ισπανίδες Tarapacheco Van Rijnsoever, Paula Barce με 31 βαθμους. Το Ελληνικό πλήρωμα με τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου βρίσκεται στην 5η θέση με 35 βαθμούς.

Αύριο, τελευταία ημέρα του αγώνα “470 Alexander The Great Cup 2017”, οι ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 13:00 το μεσημέρι ενώ στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές.


Σοφία Μπεκατώρου: «Στο 470 οι Έλληνες έχουμε τεχνογνωσία»

Στη Θεσσαλονίκη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 βρίσκεται, μ ένα ξεχωριστό ρόλο και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Σε δήλωση της για τη φετινή διοργάνωση αλλά και για τις Ελληνικές παρουσίες τόνισε:
«Βρίσκομαι εδώ ως προπονήτρια σ ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που κάνει η διεθνής κλάση του 470 με στόχο να μεγαλώσει τον αριθμό των χωρών που συμμετέχουν διεθνώς αλλά και το ποσοστό των ενεργών αθλητών που έχουν στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες. Συμμετέχουν οι Φιλιππίνες, η Νότιος Αφρική, το Εκουαδόρ, το Χόνγκ Κόνγκ και η Ινδια. Ομάδες που αποτελούνται από νέους αθλητές που δεν έχουν πάρει μέρος ξανά σε διεθνείς διοργανώσεις και ήρθαν για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να κάνουν μια διεθνή συμμετοχή σ ένα τόσο μεγάλο αγώνα. Ευχαριστώ την κλάση του 470 για την εμπιστοσύνη και ευκαιρία που μου δίνουν να προχωρήσω το πρόγραμμα».
«Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε μια τέτοια διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης που έχει μακρά ιστορία στο 470 ανδρών. Στα χνάρια του Ανδρέα και του Κώστα, του Ντάνη και του Θανάση, συνεχίζουν τώρα ο Παύλος με τον Τάκη και ελπίζω ότι θα πάνε πολύ καλά. Στο 470 έχουμε τεχνογνωσία κι έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο με πολύ μεγάλες διακρίσεις. Περάσανε 12 χρόνια από τότε που πήραμε με την Αιμιλία το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες και δεν θέλω να δώ άλλους Ολυμπιακούς αγώνες που να μην συμμετέχουν γυναίκες απ την Ελλάδα στο 470. Τις προκαλώ θετικά κι εμείς είμαστε εδώ και θα βοηθήσουμε».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ