Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Σοκάρει η αυτοχειρία της 42χρονης στα Γιαννιτσά. Είχε αυτοκτονήσει και ο πατέρας της

Σοκάρουν πραγματικά τα γεγονότα που έρχονται στο φως σχετικά με την αυτοχειρία της 42χρονης από τα Γιαννιτσά, καθώς έδωσε τέλος στη ζωής όπως ακριβώς είχε κάνει και ο πατέρας της πριν από πέντε χρόνια. Αμφότεροι είχαν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης.

Η ίδια ήταν αποφασισμένη για την πράξη της αφού κλείστηκε στο μπάνιο, έγραψε σημείωμα και στη συνέχεια έκοψε τις φλέβες της. Ο πατέρας της είχε επιλέξει τον απαγχονισμό, όπου βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στη μικρή του επιχείριση που διατηρούσε.

Στο σημείωμα που άφησε η 42χρονη, το πτώμα της οποίας βρήκε ο αδερφός της, εξέφραζε την απογοήτευσή της για τη ζωή και ανέφερε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτή τη ζωή αφού τα οικονομικά προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει γιατί επί 15 μήνες παρέμενε απλήρωτη.

Τραγικά πρόσωπα αυτής της υπόθεσης είναι τα δύο αδέρφια της Αθηνάς που έρχονται αντιμέτωποι για δεύτερη φορά στη ζωή τους με αυτού του είδους το θάνατο. Οι μνήμες για τον απαγχονισμό του πατέρα τους είναι ακόμη νωπές και η αυτοκτονία της αδερφής τους, ήρθε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον πόνο τους.

Συγγενής της οικογενείας μιλά στο protothema.gr για αυτή την τραγωδία: «Ο Θεός να δώσει κουράγιο στα δύο αδέρφια της Αθηνάς που δεν έχουν ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα τους και τώρα θρηνούν την αδερφή τους. Ο πατέρας τους είχε μία βιοτεχνία με μεταλλικές συσκευές και φαλίρισε. Ήταν ένας πολύ περήφανος άνθρωπος, γνωστός στην κοινωνία των Γιαννιτσών και ήταν από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς ήταν μεγάλο το βάρος των χρεών στις πλάτες του, δεν έκανε τζίρο η βιοτεχνία του εκείνο το διάστημα και η αξιοπρέπειά του δεν το άντεξε αυτό. Έτσι, λοιπόν επέλεξε να κρεμαστεί μέσα την βιοτεχνία του» λέει στο protothema.gr συγγενής και προσθέτει: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι κι η Αθηνούλα μας, έδωσε τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της. Πολύ δυνατή γυναίκα, εργατική και πάλευε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής αλλά πώς να ζήσεις όταν δεν πληρώνεσαι. Πρέπει να το είχε σκεφτεί αρκετό καιρό πριν, για να κόψει τις φλέβες της, γιατί ήταν μήνες απλήρωτη όπως έγραψε στο σημείωμά της».

Η γυναίκα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, σε σούπερ μάρκετ στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και είχε γεννηθεί το 1975.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο αδερφός του θύματος μετά από πολύωρη αναζήτηση βρέθηκε εμβρόντητος μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της νεκρής αδερφής του στο μπάνιο του σπιτιού μέσα σε λουτρό αίματος. Το θύμα είχε βαθιά τραύματα στο ύψος του καρπού από μαχαίρι.

Η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» σε ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης Αθηνάς.

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης 42χρονης γυναίκας, εργαζόμενης σε κατάστημα της επιχείρησης “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά.

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, την πίεση και τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι και αυτής της επιχείρησης με την απληρωσιά, την ανεργία, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Η εμπειρία όλων μας κάνει πλέον ξεκάθαρη μία και μόνη πραγματικότητα, ότι η αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση, η αιτία που μας πνίγει καθημερινά είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ωφελεί τους λίγους και καταστρέφει όλους εμάς, τους πολλούς.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που εγκλωβίζει την γυναίκα σε δεκάδες προβλήματα, που της στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να αντιτάξουμε την μοναδική μας διέξοδο. Καμία γυναίκα να μη μείνει μόνη της στη μίζερη ζωή που ζούμε και στη χειρότερη που μας ετοιμάζουν. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά για όλους μας και με κοινό αγώνα πρέπει να τα αντιπαλέψουμε. Η ταξική αλληλεγγύη να είναι ο φάρος μας, η οργανωμένη πάλη ο καθημερινός μας στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ