Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Έπεσε η αυλαία του «1ου Τουριστικού Συμποσίου Δυτικού Παγγαίου – Ωδή Αμφιπόλεως»

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το «1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου – Ωδή Αμφιπόλεως», το οποίο διεξήχθη από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 02 Ιουλίου 2017 σε Αμφίπολη, Πρώτη και Νέα Φυλή του Δήμου Αμφίπολης.
Η αυλαία για το «Συμπόσιο», που αγκαλιάστηκε από την επιστημονική κοινότητα, τους αρχαιολόγους αλλά και τους απλούς πολίτες της περιοχής έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Ν.Φυλής, όπου η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε σε αδρές γραμμές τα συμπεράσματα/αποτελέσματα που εξήχθησαν από τις εργασίες του Συμποσίου.
Ο πολύς κόσμος που παρακολούθησε την τελετή λήξης ενημερώθηκε για τις παρατηρήσεις που κατεγράφησαν από τους ομιλητές και τους λοιπούς συμμετέχοντες στα Θεματικά Workshops και κυρίαρχα είχαν να κάνουν με τον «Θεματικό Τουρισμό», την «Αρχαία Αμφίπολη», την «Γαστρονομία – Αγροτουρισμό», τις «Υποδομές» της εν γένει περιοχής, την «Ιστορία-Λαογραφία-Πολιτισμό» του Δυτικού Παγγαίου και πολλά-πολλά ακόμη.
Όλες οι επισημάνσεις και προτάσεις τέθηκαν στη στρογγυλή τράπεζα και αποτέλεσαν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης των Workshops το Σάββατο στο κτήριο του Γυμνασίου της Πρώτης με τη συμμετοχή να κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και το επίπεδο να κινείται σε υψηλά επίπεδα.
Μάλιστα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι ιθύνοντες της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου θα αξιολογήσουν και κατόπιν θα κατηγοριοποιήσουν όλες τις προτάσεις και εν συνεχεία θα τις προωθήσουν σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς προκειμένου να διεκδικηθούν ως αιτήματα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ