Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

O Ηλίας Ζάικος στους Επίμονους Θεσσαλονικείς -- Επόμενες εκδηλώσεις του #PRESS_taratsa

Στον κύκλο των Επίμονων Θεσσαλονικέων, των προσωπικοτήτων που με τη δράση και το έργο τους διαμόρφωσαν το νεότερο πρόσωπο της πόλης, εντάχθηκε χθες, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, ο μουσικός Ηλίας Ζάικος.

«Όταν ακούς έναν άνθρωπο της Θεσσαλονίκης να παίζει μουσική που σε βάζει στον πόνο του Νότου και το βουητό του Μισισσιπή, είναι μια έκπληξη που ποτέ δεν ξεπερνάς», σχολίασε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Νίκος Καρράς, δίνοντας στον δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ερμηνευτή των μπλουζ το μετάλλιο και το αναμνηστικό φύλλο των Επίμονων Θεσσαλονικέων.

«Ο τίτλος του Επίμονου Θεσσαλονικέα είναι τιμητικός και αγαπησιάρικος και σε συνδυασμό με την συμπάθεια που έχω κι εγώ για τους δημοσιογράφους με παρακίνησε να είμαι μαζί σας. Κανείς δεν καταφέρνει άλλωστε κάτι αν δεν έχει τη στήριξη των άλλων, που λέγεται αγάπη» είπε ευχαριστώντας το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Ηλίας Ζάικος.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης τόνισε την γενναιοδωρία του τιμώμενου στον τρόπο που μεταφέρει τη μεγάλη θεωρητική γνώση του σε νεότερους και στην τάση του να εντοπίζει ταλέντα, ενώ αναφέρθηκε σε μια παράπλευρη προσφορά του στον πολιτισμό, τις εκπομπές του από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο παρελθόν.

«Μας κόλλησε τα μπλουζ σαν να ήταν ίωση» είπε για τον τιμώμενο ο επιχειρηματίας στον χώρο του πολιτισμού Νίκος Στεφανίδης και θύμισε ότι τα αμερικανικά μπλουζ σχήματα αναγνώριζαν τους Blues Wire, το γκρουπ του Ηλία Ζάικου, ως την καλύτερη μπλουζ μπάντα εκτός ΗΠΑ.

Η βραδιά (παρά τη βροχή) έκλεισε με τον Ηλία Ζάικο να ερμηνεύει με την κιθάρα του αγαπημένα τραγούδια.



#PRESS_taratsa: Οι επόμενες εκδηλώσεις



Η εκδήλωση για τον Ηλία Ζάικο ήταν η πρώτη από τη σειρά #PRESS_taratsa που προετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ για το καλοκαίρι.



Οι δύο επόμενες εκδηλώσεις είναι:



Πέμπτη 15/06 | ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ

Ο βίος του Ευστράτιου

Το θέατρο Εταιρότητα παρουσιάζει το έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θωμάς Βελισσάρης, ουσιαστικά μια προσωπική (;) αναδρομή στη μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα, μέσα από τη ζωή του Ευστράτιου, ενός νεοέλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, που πια μετρά τις τελευταίες ώρες ζωής.

Ώρα έναρξης: 21.00 | Είσοδος: 5€



Δευτέρα 19/06 | JAZZ ΤΑΡΑΤΣΑ

Yako Trio

Oι Λέανδρος Πασιάς (πιάνο), Βαγγέλης Βραχνός (κοντραμπάσο), Γιώργος Κλουντζός - Χρυσίδης (ντραμς) παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με όλα τα jazz standards, με μίνι αφιερώματα στους αγαπημένους τους μουσικούς και με… εκπλήξεις.

Ώρα έναρξης: 21.00 | Είσοδος: 5€



Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ