Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

FIFA και UEFA προς ΕΠΟ: «Ή αλλάζετε ή Grexit»

Οι εκπρόσωποι FIFA και UEFA, που βρέθηκαν σήμερα στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, έκαναν σαφές ότι αν δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές για να γίνουν οι εκλογές, για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης, τότε το θέμα του Grexit θα έρθει και πάλι στην επιφάνεια.

Φυσικά, σ' αυτό το ενδεχόμενο, θα υπάρχει αντίκτυπο τόσο στους συλλόγους όσο και στις εθνικές ομάδες. Μάλιστα, ξεκαθαρίστηκε ότι θα υπάρχει εποπτεία από τις Συνομοσπονδίες και μετά τις εκλογές της ΕΠΟ με τη φυσική παρουσία της ΕΠΟ.

Επίσης, η τοποθέτηση ξένου αρχιδιαιτητή είναι κάτι που συζητείται, ενώ προανήγγειλαν την χρήση του video assistant referee,

Ο Νόνταρ Αχαλκάτζε, που εκπροσωπούσε τη FIFA, είπε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, διότι εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα υπάρχει μια επιτροπή εξομάλυνσης που ορίστηκε με δική μας απόφαση. Έχουν κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Είμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική στη σύνοδό μας στη Ζυρίχη σε 3 ημέρες, όπου ένα από τα θέματα είναι και η Ελλάδα.

Διαβάζω και ενημερώνομαι ότι υπάρχει συζήτηση για Grexit. Είναι και αυτό μια επιλογή, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Υπάρχει και σενάριο για παράταση της θητείας της επιτροπής εξομάλυνσης, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική. Η FIFA και η UEFA θα είναι παρούσα και μετά τις εκλογές. Θα υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

Θα έχουμε παρουσία εδώ. Γνωρίζουμε και το πρόβλημα με την διαιτησία, υπάρχει ομάδα που επεξεργάζεται αλλαγές στη διαιτησία. Αφορούν τον αριθμό των μελών της ΚΕΔ, ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι από το εξωτερικό για να αναλάβουν τη διοίκηση της ΚΕΔ, είναι και η εισαγωγή του video assistant referee που θα εισάγουμε στην Ελλάδα άμεσα».

Ο Ζόραν Λάκοβιτς, από πλευράς UEFA, τόνισε: «Η Επιτροπή Εξομάλυνσης έκανε καλή δουλειά, παρά το γεγονός ότι δούλευαν υπό πίεση. Όμως, θα έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά όταν εκλέξετε πλέον έναν νέο πρόεδρο και μια νέα διοίκηση. Σκοπός είναι να επανεκκινήσουμε το σύστημα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ανησυχούμε για το μέλλον των ομάδων σας και το μέλλον των εθνικών σας ομάδων, οι οποίες πρέπει να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της νέας σεζόν. Πρέπει να περάσουν οι αλλαγές και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η εκλογή νέας διοίκησης. Μετά θα δούμε και την εποπτεία που θα έχουν FIFA-UEFA. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει πλέον μεγαλύτερη ευθύνη, αφού θα συμμετέχει σε όλα τα όργανα της ΕΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ