Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τελικός Champions League: Σύγκρουση γιγάντων. Ρεάλ εναντίον Γιούβε - Η τηλεοπτική μετάδοση

Ο μεγάλος τελικός σήμερα του  Champions League, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης,  στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θα  αναμετρηθούν για να την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Από τη μία, η θρυλική Ρεάλ Μαδρίτης, κάτοχος τόσο του τίτλου όσο και του ρεκόρ των 11 κατακτήσεων κυπέλλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Απέναντί της, η διψασμένη για διάκριση Γιουβέντους, η οποία, με σημείο αναφοράς την κυρίαρχη φυσιογνωμία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, επιχειρεί να προσθέσει έναν τρίτο τίτλο, 21 χρόνια μετά τον τελευταίο.

Η Ρεάλ έχει κατακτήσει 11 φορές την κορυφή της Ευρώπης σε 14 συμμετοχές σε τελικούς, ενώ η Γιουβέντους έχει 2 τρόπαια (1985, 1996) και 6 χαμένους τελικούς.

Ένας από αυτούς τους χαμένους τελικούς είναι αυτός του 1998, όταν έχασε απ'τους Μαδριλένους, οι οποίοι με το γκολ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς (1-0) πήραν στο Άμστερνταμ την 7η κούπα τους και πρώτη μετά από 32 χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ρεάλ αν πάρει απόψε το τρόπαιο θα είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ αν το πάρει η Γιουβέντους θα είναι η τρίτη στην ιστορία της.

Και το 2014 και το 2016 οι "μερένγκες" είχαν επικρατήσει στον τελικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ενδιάμεσα, το 2015, η Γιουβέντους είχε ηττηθεί στον τελικό απ'την Μπαρτσελόνα.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanić; Dani Alves, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

ΡΕΑΛ: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Isco; Benzema, Ronaldo.

Ο μεγάλος τελικός που θα ξεκινήσει στις 21:45 θα μεταδοθεί απευθείας στην Ελλάδα από το OTE SPORT 1 και την ΕΡΤ1 (HD)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ