Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου

Το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου και τη στήριξη της χώρας μας στην ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναβεβαίωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, και ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, κ. Srdjan Darmanovic, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Υποδεχόμενος τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε τον κ. Darmanovic στη Βουλή των Ελλήνων, διότι βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Ευρώπη. Όλο το ’17 διεξάγεται η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης κι εμείς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να υπερπηδηθούν πολύ μεγάλα εμπόδια, έτσι ώστε η αρχιτεκτονική της Ευρώπης και οι πολιτικές στην Ευρώπη να βοηθούν στις οικονομικές και κοινωνικές συγκλίσεις. Οι σχέσεις μας με το Μαυροβούνιο είναι άριστες. Πριν από δύο μήνες είχαμε συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου και είμαστε πάντοτε στη διάθεση της φίλης χώρας για την πιο γρήγορη και με τους καλύτερους όρους σύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου τόνισε:

«Σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε. Βρίσκομαι εδώ, σε μια φίλη χώρα. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη στήριξη που έχει προσφέρει η χώρα σας για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, του οποίου πλέον αποτελούμε μέλος. Επίσης, έχουμε λάβει στήριξη από την Ελλάδα για την ένταξή μας στην Ε.Ε. και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στον σκοπό μας αυτόν. Έχουμε μάλιστα και πολύ καλή συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Πρόσφατα ήταν εδώ ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου και πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε και άλλους τρόπους για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την καλή μας συνεργασία».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Μαυροβουνίου κ. Άννα Βαγενά και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Τον κ. Darmanovic συνόδευε ο Πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα κ. Petar Popovic και υπηρεσιακοί παράγοντες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ