Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Ασφαλή παιδιά και… στο νερό

Έχει αποδειχτεί ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να πνιγούν, σε λίγα μόνο εκατοστά νερό σε ελάχιστο χρόνο. Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Στη Θάλασσα
Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν από μικρή ηλικία να κολυμπούν σωστά διότι το κολύμπι σώζει ζωές.
Τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να επιβλέπονται όταν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα ακόμα και αν ξέρουν κολύμπι.
Η ασφάλεια των παιδιών μας δε πρέπει να βασίζεται σε φουσκωτά αντικείμενα όπως μπρατσάκια και κουλούρες.
Σε περιοχές όπου υπάρχουν δυνατά θαλάσσια ρεύματα καθώς και όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη συνιστάται να αποφεύγεται το κολύμπι επειδή είναι επικίνδυνο.
Για να μπορέσουν να κολυμπήσουν τα παιδιά πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης.
Τα παιδιά όταν απομακρύνονται από την ξηρά πρέπει πάντα να επιβλέπονται.
Τα επικίνδυνα παιχνίδια στο νερό, όπως είναι οι πατητές, το κράτημα της αναπνοής και άλλα, πρέπει να αποφεύγονται, επειδή είναι πολύ εύκολο να καταλήξουν σε πνιγμό.
Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους στο κολύμπι και να αποφεύγουν τους ηρωισμούς.
Στις μικρές ηλικίες, όταν τα παιδιά βρίσκονται σε σκάφος πρέπει πάντα να φοράνε εγκεκριμένα σωσίβια και να βρίσκονται διαρκώς υπό την επίβλεψη κάποιου ενήλικα.
Θαλάσσια Αθλήματα
Είναι απαραίτητο, όταν τα παιδιά κάνουν θαλάσσια αθλήματα, να φορούν πάντα τα εγκεκριμένα σωσίβια, ακόμα και εάν ξέρουν να κολυμπούν καλά.
Προκειμένου ένα παιδί να ασχοληθεί με θαλάσσια αθλήματα, όπως ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα και καταδύσεις πρέπει να παρακολουθήσει τα απαιτούμενα μαθήματα στις εξειδικευμένες σχολές και στη συνέχεια να πειθαρχεί με τους κανόνες του αθλήματος.
Τα μεγαλύτερα παιδιά που κάνουν καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα, είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να τηρούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Είναι πολύ σημαντικό να είναι συνδεδεμένα με την ειδική σημαδούρα, ώστε να είναι ευδιάκριτα από τα διερχόμενα σκάφη και να είναι πάντα συνοδευόμενα.

Σε Πισίνα
Σε περίπτωση που υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, η πισίνα πρέπει να είναι σωστά περιφραγμένη ή να έχει κάλυμμα ασφαλείας.
Όταν τα παιδιά κολυμπάνε σε πισίνα πρέπει πάντοτε να επιβλέπονται.
Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και να είναι προσεκτικά ιδιαίτερα στον περίγυρο της πισίνας, γιατί τρέχοντας ή παίζοντας, είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσουν και να τραυματιστούν σοβαρά.
Τόσο στη πισίνα όσο και στη θάλασσα, τα παιδιά πρέπει να βεβαιώνονται προτού επιχειρήσουν να κάνουν βουτιές ότι τα νερά είναι αρκετά βαθιά και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια.

Σε άλλους Χώρους όπου υπάρχει νερό
Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι πλησιάζοντας κοντά σε ένα φουσκωμένο χείμαρρο ή ποτάμι, μπορεί να πέσουν μέσα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πνιγούν. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να κολυμπούν σε ποτάμι, όταν υπάρχει δυνατό ρεύμα.
Όταν τα νερά σε μια λίμνη είναι θολά και δεν υπάρχει καλή ορατότητα τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν τις βουτιές.
Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να πλησιάζουν και να σκύβουν πάνω από πηγάδια, στέρνες και αρδευτικά κανάλια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν μέσα και να τραυματιστούν σοβαρά ή να πνιγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ