Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Γονείς ηρεμήστε! Το άγχος στους εφήβους μπορεί να τους κάνει... πιο υγιείς

Οι ερευνητές μελέτησαν 99 νέους ηλικίας 17-19 ετών - Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναφέρουν αν είχαν νοσήσει από ασθένειες - Τα ευρήματα εντυπωσιάζουν

Είστε γονιός και ταλαιπωρείστε να βλέπετε το παιδί σας ανήσυχο και στρεσαρισμένο για τα συνήθη πράγματα που απασχολούν έναν έφηβο;

Αν ναι, τότε... ηρεμήστε!

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, στην πραγματικότητα πρόσφατες μελέτες απέδεiξαν ότι το άγχος στην εφηβική ηλικία μπορεί να κάνει τα παιδιά πιο υγιή.

Οι ερευνητές μελέτησαν 99 νέους ηλικίας μεταξύ 17 και 19 ετών, ζητώντας τους να γράψουν τις ανησυχίες τους - συμπεριλαμβανομένου του άγχους των εξετάσεων και των ανησυχιών για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Στη συνέχεια οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Οι συμμετέχοντες, στη συνέχεια, κλήθηκαν να αναφέρουν λεπτομερώς αν είχαν νοσήσει από κοινές ασθένειες, όπως κρυολογήματα και πονοκεφάλους τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, οι ίδιοι αποκάλυψαν τις ασθένειες που είχαν υποστεί το προηγούμενο έτος.

Οι επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι τα άτομα με τις περισσότερες ανησυχίες και άγχη, υπέφεραν από μία μόνο ασθένεια, ενώ εκείνα με το λιγότερο άγχος είχαν κατά μέσο όρο οκτώ.

Η μελέτη στο περιοδικό Journal of Adolescent Health αναφέρει: «Οι έφηβοι που έχουν περισσότερες ανησυχίες και άγχη είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν μία πιο υγιή συμπεριφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ