Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Θερμαϊκός και ΕΜΑΚ

Την ανάγκη να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση του Θερμαϊκού το δυνατό συντομότερο γιατί αυτή, εκτός των άλλων, πλήττει βάναυσα την τουριστική εικόνα της πόλης, τονίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος σε δήλωση του καλεί τους τοπικούς φορείς σε συστράτευση και κοινή δράση. Η δήλωση του κ. Ζορπίδη έχει ως εξής:
«Δυστυχώς μία νέα κρίση μάς πιάνει και πάλι απροετοίμαστους. Δυστυχώς, στη  Θεσσαλονίκη αρχίζει να γίνεται παράδοση η αδράνεια των αρμοδίων και των υπευθύνων, μόλις μία έκτακτη κατάσταση εμφανιστεί. Όπως με τα χιόνια, όπως με τον ΟΑΣΘ, όπως με τα σκουπίδια έτσι και τώρα με τον Θερμαϊκό, έχουμε την δημιουργία μίας αρνητικής κατάστασης για τον πολίτη, επειδή ακριβώς κάποιοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την διόγκωση του προβλήματος.
Ο Θερμαϊκός πρέπει να καθαριστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση γιατί η σημερινή του κατάσταση, πέρα από την περιβαλλοντική διάσταση έχει επιπτώσεις τόσο στον πολίτη όσο και στην τουριστική εικόνα της  Θεσσαλονίκης.
Στον αγώνα αυτό θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, Κυβέρνηση, Δήμος, Φορείς, Πανεπιστήμια, Κράτος και Κοινωνία και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας. Το ΕΕΘ είναι στην διάθεση των αρμοδίων, πρόθυμο για προσφορά.
Είναι λάθος, υπεύθυνοι φορείς της πόλης να λένε ότι δεν έχουν αρμοδιότητες για το θέμα. Χρέος όλων μας είναι να συνδράμουμε στην επίλυση προβλημάτων της πόλης».


Το «Ευχαριστώ» της ΕΜΑΚ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Τις θερμές ευχαριστίες των Πυροσβεστών και στελεχών της Β’ ΕΜΑΚ, για τη δωρεά μίας μονάδας κλιματισμού, μετέφερε στα μέλη του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, που παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.
Όπως τόνισε, απευθυνόμενος προς το Σώμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημ. Τσαλής, η προσφορά του ΕΕΘ είναι εξαιρετικά σημαντική για τα στελέχη της ΕΜΑΚ, καθώς στις εγκαταστάσεις της δεν υπήρχε κλιματισμός, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες.
Ο κ. Τσαλής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς λόγω έλλειψης κονδυλίων υπάρχει αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών.
Απαντώντας, εκ μέρους του ΔΣ, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης τόνισε ότι το Επιμελητήριο αισθάνθηκε την ανάγκη να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Β’ ΕΜΑΚ, καθώς όπου και όπως μπορεί, προσπαθεί να επιτελεί έργο κοινωνικής προσφοράς.


Η συνεδρίαση

Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε ακόμη να εξεταστεί το πρόβλημα επιβολής προστίμων για διαφημιστικές πινακίδες επιχειρήσεων, που επανήλθε σε κάποιους δήμους, ενώ έγινε ενημέρωση για την προετοιμασία των επιμελητηριακών εκλογών, που θα διενεργηθούν το Νοέμβριο.
Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις ενέργειες της διοίκησης (παρέμβαση στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια, επιστολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τους ελέγχους στις επιχειρήσεις).
Όπως τόνισε ο κ. Ηλιάδης, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θέμα των σκουπιδιών μνημονεύεται η καταγγελία του ΕΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ