Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Βορίδης: Ο καλύτερος φίλος των δανειστών ο Τσίπρας - Έκανε όσα οι προηγούμενοι αρνήθηκαν

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει «κωμικούς λεονταρισμούς» τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους - Tα σημερινά δεδομένα είναι απαγορευτικά για μία έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2018

«Η κυβέρνηση θα δεχθεί τα πάντα χωρίς όρους - ούτε αυτόν τον όρο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση», εκτιμά ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ενταχθεί στο QE».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει «κωμικούς λεονταρισμούς» τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους.

«Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά το 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση», προσθέτει, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «τον καλύτερο φίλο των δανειστών που κάνει όλα όσα οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί έχουν αρνηθεί».

Ερωτηθείς εάν αισιοδοξεί για μία έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2018, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι τα σημερινά δεδομένα είναι απαγορευτικά και οι προοπτικές δυσοίωνες.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωπαίους να «μην παίζουν με τη φωτιά», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι προσωπικά ενδιαφέρεται για τις πράξεις και «ο κ. Μοσκοβισί ψηφίζει ό,τι ακριβώς και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Ως αυριανή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δε θα στηρίζεται στους δανειστές αλλά στην εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων, εξηγεί ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ