Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με κινεζική αντιπροσωπεία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Han Zheng, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και Γραμματέα της Δημοτικής Επιτροπής της Σαγκάης.

Η επίσκεψη αυτή, όπως επισήμανε ο κ. Zheng, «έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία», καθώς φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχε το προεδρείο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός της και Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Γραμματέας της και Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός και ο Αντιπρόεδρός της και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, υποδεχόμενος τον κ. Zheng, επισήμανε τη συμβολή της Ελληνικής Βουλής στην υλοποίηση των συμφωνιών που έχουν συναφθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες την τελευταία δεκαετία είναι περισσότερο πυκνές και μεγάλες.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του Πεκίνου για τη συμφωνία που αφορά τον χερσαίο και τον θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού, «όπου δόθηκε η ευκαιρία να τονιστούν όλες οι πλευρές, οικονομικές, εμπορικές, πολιτιστικές, μορφωτικές, αυτού του μεγάλου ανοίγματος, αυτής της μεγάλης γέφυρας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον κ. Zheng ότι «εργαζόμαστε με συνέπεια, ώστε η στρατηγική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα και ιδιαίτερα η πλατφόρμα συνδεσιμότητας της Ε.Ε με την Κίνα, τα οποία είναι ευρύτερα προγράμματα, να προωθηθούν και να γίνουν αποτελεσματικά για τους λαούς και της Ευρώπης και της Κίνας».

Από την πλευρά του ο κ. Zheng, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για τη συμβολή του στην προώθηση των διμερών σχέσεων, αναφερόμενος και αυτός στη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στο Πεκίνο, τόνισε ότι «είχε πολύ μεγάλη σημασία και συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην προώθηση των διμερών μας σχέσεων και στη συνεργασία μας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αναβίωση του ιστορικού Δρόμου του Μεταξιού».

Ο κ. Zheng εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι πρώτες κοινές μας προσπάθειες, σύμφωνα με τις οδηγίες των δύο ηγετών των χωρών μας, οι φιλικές σχέσεις και οι συνεργασίες μας θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο».

Παρεμβαίνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεργασία του Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα, κ. Zou Xiaoli, με τη Βουλή των Ελλήνων, την οποία χαρακτήρισε «άριστη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ