Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πότε έρχεται ο πρώτος καύσωνας - Τι λέει ο Καλλιάνος

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα διατηρηθούν και την Πέμπτη κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας αλλά και σε περιοχές του νότιου και ανατολικού Αιγαίου.

Κατά τόπους, ιδιαιτέρως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ακόμα και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά ενώ οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά από την Παρασκευή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να είναι μεγάλα.

Αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία από τις 14-15 Ιουνίου και στη συνέχεια, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική οι οποίες θα εκτοξεύσουν τον υδράργυρο σε επίπεδα καύσωνα. Όμως αυτό δεν έχει ακόμα “κλειδώσει” διότι μέχρι τότε υπάρχει μπροστά μας μια ολόκληρη εβδομάδα και επομένως κάποια προγνωστικά στοιχεία ενδεχομένως να αλλάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ