Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Απλό και εύκολο σπιτικό ψωμί

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά το να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ένα πεντανόστιμο ψωμί είναι πολύ πιο βατό απ' όσο ακούγεται. Αν μάλιστα ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή και προσθέσεις στη ζύμη λίγη μπύρα το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Απογείωσε το καθημερινό συνοδευτικό στο τραπέζι σου με μία γεύση διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Yλικά:
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 ml μπύρα weiss

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι την σόδα το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε μία μικρή λακουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την μπύρα.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για λιγο φτιάχνοντας ένα μικρό στρογγυλό καρβελάκι.
Βάζουμε το καρβελάκι σε ταψί με λαδόκολλα και χαράζουμε από πάνω με ένα κοφτερό μαχαίρι 3-4 φορές.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Πηγή: dailystories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ