Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Πίτα σαν πίτσα, στη στιγμή

Πανεύκολη και γρήγορα, αυτή η πίτα μπορεί να γίνει το πιάτο-φαβορί για τα γεύματά σας ή ένας εντυπωσιακός μεζές για τους καλεσμένους σας.

Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες, είναι εύκολες. Μην σας τρομάξει η μουστάρδα στη ζύμη, δεν υπάρχει ντοματόπιτα χωρίς μουστάρδα!

Υλικά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ζύμη για χωριάτικη πίτα, βαρειά
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 ντομάτες, σε φετούλες
  • 2 κολοκυθάκια, σε φετούλες
  • 1,2 φλυτζάνι φέτα
  • Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά, αν την θέλετε πιο "βαριά", μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας (μπέικον, λουκάνικο, ζαμπόν, φέτες γαλοπούλας...)

Εκτέλεση
Ξεκινήστε από τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, προσθέστε τα κρεμμύδια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Αφήστε τα να σιγο-ροδίσουν για 40 λεπτά, ανακατέψτε ώσπου τα κρεμμύδια να γίνουν μαλακά και καραμελωμένα
Κόψτε την ζύμη στο μέγεθος που θέλετε
Βάλτε πρώτα λαδόχαρτο και μετά την ζύμη στο ταψάκι -
Απλώστε τη μουστάρδα στη ζύμη, με πινέλο, όχι ως την άκρη
Απλώστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στη ζύμη και μετά 2 σειρές κολοκυθάκια, αλατίστε -Συνεχίστε με τις ντομάτες και ντοματίνια, ρίξτε τη φέτα τριμμένη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και όσοι επιθυμείτε τα προαιρετικά αλλαντικά.
Διπλώστε τις άκρες της ζύμης
Χτυπήστε το ασπράδι και αλείψτε τις άκρες
Ψήστε την πίτα για 20 λεπτά ώσπου τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει και η ζύμη να χρυσίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ