Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κυρώσεις για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες

Τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που αφορά τη χρήση έτους 2015 υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει πως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου 2017 και δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Μάλιστα, προειδοποιεί τους υπόχρεους  ότι θα επιβληθούν διοικητικές  κυρώσεις για καθυστέρηση έως και ενός μήνα και ποινικές κυρώσεις για καθυστέρηση πάνω από αυτό το διάστημα στην περίπτωση που  δεν προχωρήσουν στην υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Όπως αναφέρει:

«Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται μόνον οι κατηγορίες υποχρέων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ αποφάσεις αναστολής (ήτοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και σύμφωνα με το διατακτικό των σχετικών αποφάσεων αναστολής. Η εξαίρεση ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία ελλείψεις ή ανακρίβειες υποβληθείσας Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης μπορούν να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο αυθορμήτως εντός μηνός από την υποβολή της.

Επίσης η υποβολή της άνω δήλωσης μετά την 30-6-2017 και εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών  απ’ αυτήν επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η μη υποβολή δήλωσης μετά την πάροδο τριάντα (30) ημερών από την άνω καταληκτική προθεσμία της 30-6-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ