Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Πατάτες τυλιχτές με μπέικον

Αυτό το πιάτο είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός μεζές. Είναι κουζίνα γκουρμέ και προσιτή στον καθέναν.

Υλικά
  • 8 πατατούλες μεσαίες
  • 16 φέτες μπέηκον πολύ λεπτές
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες και βράστε τις σε κρύο αλμυρό νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Πλύντε και κόψτε το κρεμμυδάκι
Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν
Ανοίξτε τις στη μέση με ένα μαχαίρι, κάντε μια τρυπούλα, βάλτε λίγη κρέμα γάλακτος
Κάντε το ίδιο σε όλες τις πατάτες, ρίξτε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Τυλίξτε κάθε πατάτα με δύο φέτες μπέηκον
Τοποθετήστε τις σε ταψάκι, ρίξτε παντού ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι, ψήστε για 20-25 λεπτά
Σερβίρετε ζεστό το πιάτο, με μπριζόλες π.χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ