Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Πώς θα είναι σαν καινούριο

Ξεκίνα σήμερα να κρατάς την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σου σε άριστα επίπεδα!


Σωστό και αποτελεσματικό πλύσιμο για να αποφύγεις μικρογρατζουνιές!

Το πλύσιμό του με τα σωστά υλικά και προϊόντα για την προστασία του χρώματος, αποτελεί πάντα το πρώτο «βήμα» και θα πρέπει να γίνεται τακτικά, ώστε το χρώμα να διατηρείται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ειδικά σε περίπτωση που χρησιμοποιείς κουκούλα για να προστατεύεις το αυτοκίνητο σου από τον ήλιο, θα πρέπει να καθαρίζεται όσο συχνότερα γίνεται καθώς τοποθετώντας την κουκούλα πάνω σε μέρος του αυτοκινήτου που έχει π.χ. χώμα, προκαλείς ζημιές στο χρώμα.


Γρήγορη και οικονομική διόρθωση σε μικρές λακκούβες με τη μέθοδο PDR!

Πρόκειται για την επισκευή βαθουλωμάτων χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βαφή του αυτοκινήτου.

Είναι κατάλληλη κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα. Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι εξαφανίζουν τη λακκούβα μέσα σε λίγο χρόνο. Ο τεχνίτης, με ειδικό φωτισμό, τοποθετεί το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος με ακρίβεια και πιέζοντάς το, το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα.

 Η όλη διαδικασία διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες για μία μέτριου μεγέθους λακκούβα ενώ μια μέση τιμή για ένα μικρό βαθούλωμα είναι τα 30 ευρώ.


Γυάλισμα ή κέρωμα, ανάλογα με την έκταση της φθοράς στο χρώμα!

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε ένα γυάλισμα, αφαιρούμε μια επίστρωση βαφής και άρα αυτή η μέθοδος θα πρέπει να εφαρμόζεται, είτε όταν το χρώμα του οχήματος έχει αρχίσει να ξεθωριάζει με τη πάροδο του χρόνου είτε όταν θέλουμε να καλύψουμε ατέλειες ή γρατζουνιές του αμαξώματος.

Από την άλλη, το κέρωμα είναι μια λειαντική επίστρωση, η οποία προστατεύει τη βαφή από σκόνη, βρωμιά και ακτινοβολία. Ουσιαστικά προσθέτουμε μία στρώση στην επιφάνεια του αμαξώματος και επομένως το κέρωμα μπορεί να αποτελέσει και το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του.


Ο ήλιος «σκοτώνει» το χρώμα του αυτοκινήτου σου!

Η συχνή και εκτεταμένη έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο «ξεθωριάζει» το χρώμα του αυτοκινήτου. Η στάθμευση του σε μέρη όπου υπάρχει σκιά (π.χ. γκαράζ) ή η προστασία του από τις ακτίνες του ήλιο με τη χρήση της γνωστής «κουκούλας» βοηθά να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ