Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ;

Για τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός τις τελευταίες ημέρες, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή για μία ακόμη φορά κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα από το κοκτέιλ τοξικού φυτοπλαγκτού σε συνδυασμό με τη διαρκή ρύπανση από αστικά και βιομηχανικά λύματα, να τους ενημερώσω πως ήδη από το 2012, πέντε χρόνια πριν, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Αξιού - Αλιάκμoνα - Λουδία Θεμιστοκλής Κοϊμτζής είχε εντοπίσει το πρόβλημα που υπάρχει στο Θερμαϊκό σημειώνοντας πως: «Τριάντα πέντε χρόνια υπάρχει μια ασυνέχεια στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Ερχόταν ο εκάστοτε υπουργός και ακύρωνε προηγούμενες αποφάσεις. Εμείς λέγαμε ότι δεν πρέπει να δίνουμε χρήματα για μετρήσεις, αφού γνωρίζουμε το μέγεθος της ρύπανσης και τις πηγές. Εκείνο που χρειάζεται είναι να πάρουμε μέτρα. Ποιος όμως θα πάρει απόφαση για τις δράσεις;».

Το ερώτημα παραμένει επίκαιρο και αναπάντητο, καθώς οι δεκάδες φορείς που έχουν συναρμοδιότητα για τη διαχείριση και την προστασία του Θερμαϊκού κόλπου δεν μπορούν να συντονιστούν και η όποια δράση τους περιορίζεται στα σκάφη αντιρρύπανσης που λειτουργούν περισσότερο διακοσμητικά, μαζεύοντας μόνο τα επιπλέοντα σκουπίδια.

Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια σε μια πόλη που αναζητά, στα λόγια, τουρισμό πολυτελείας και θεωρητικά ενδιαφέρεται για την περαιτέρω αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της. Αλλά όπως εύστοχα έχει γραφτεί, είναι πολύ πιο δύσκολο να μετατρέψεις λόγια σε πράξεις, παρά πράξεις σε λόγια….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ