Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ντοκουμέντο εκθέτει ΕΦΚΑ και υπουργείο για την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Αποκάλυψη – σοκ που δείχνει ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας γνώριζαν εδώ και 6 μήνες το πρόβλημα με το πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αλλά δεν έκαναν τίποτε για να συγκροτηθεί έγκαιρα όπως προβλέπει ο νόμος και κυρίως προτού επιστρέψουν στις θέσεις τους ατιμώρητοι οι πρώτοι 19 από τους 250 συνολικά επίορκους υπαλλήλους που πιάστηκαν να κλέβουν το ΙΚΑ ή και άλλα Ταμεία έρχεται μέσα από έγγραφο – βόμβα του Ταμείου!

Σε έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρεται ότι είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τον Δεκέμβριο του 2016 για να λειτουργήσει το πειθαρχικό με 3 μέλη (αντί 5 που προβλέπει ο νόμος). Τα άλλα δύο μέλη θα έπρεπε να υποδειχθούν από υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία όμως δεν λειτουργούν ακόμη, παρότι ο κ. Μπακαλέξης λέει στο έγγραφο αυτό ότι είναι έτοιμη η διάταξη για να λειτουργήσουν άμεσα!

Το πειθαρχικό συμβούλιο ορίστηκε πριν ένα μήνα με τρία μέλη από τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο, αλλά δεν λειτουργεί, γιατί η δικαστικός που είναι και επικεφαλής έχει διαμηνύσει στη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι η σύνθεση του πειθαρχικού είναι ελλιπής και υπάρχει κίνδυνος οι κυρώσεις που θα επιβάλει να ακυρωθούν στα δικαστήρια.

Θεωρίες συνωμοσίας

Αλλη άποψη έχει πάντως ο κ. Μπακαλέξης που σε χθεσινή του ανακοίνωση ισχυρίστηκε ότι το πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ μπορεί να λειτουργήσει με 3 μέλη, παρότι ο νόμος προβλέπει 5, και παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ πήρε απόφαση στις 25 Μαΐου και ζητάει από τον υφυπουργό να βάλει και 2 εργαζόμενους στο πειθαρχικό, όπως λέει ο νόμος! Το πειθαρχικό μπορεί να λειτουργήσει με 3 μέλη, αλλά ζητάμε να είναι 5, λέει ο ΕΦΚΑ, μέσα σε πλήρη σύγχυση.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ