Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Αυτός πρέπει να ξέρει καλό τένις...

Ο Ράφα Ναδάλ ισοπέδωσε τον Σταν Βαβρίνκα και πανηγύρισε τον 10ο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός, όσα κανείς άλλος στο παρελθόν.

Ο φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν, επικράτησε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός του Ελβετού με 6-2, 6-3, 6-1 και ολοκλήρωσε τη διοργάνωση χωρίς να χάσει ούτε σετ!

O Ράφα ήταν καταιγιστικός από την πρώτη στιγμή έως και την τελευταία, αφήνοντας μηδενικά περιθώρια αντίδρασης στον Σταν, που δοκίμασε διάφορους τρόπους για να ελέγξει τον παιχνίδι χωρίς επιτυχία.

Ο Ράφα έσπασε το σερβίς του Σταν στο πρώτο σετ και έκανε το 4-2 για να κλείσει το σετ με 6-2.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο δεύτερο σετ, με τον matador να δύο κάνει το μπρέικ στον πρώτο πόντο και να προηγείται 2-0. Ακολούθησε και δεύτερο μπρέικ, με τον Βαβρίνκα να μειώνει σε 3-1 και 4-2 και να το παλεύει με όλες τους τις δυνάμεις. Στο 5-3, 40-15 ο Stanimal έχασε την ψυχραιμία του, έπιασε τη ρακέτα με τα δύο του χέρια και χτυπώντας την στο γόνατο του την κομμάτιασε. Ο Ράφα έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ισπανό, αφού ο αντίπαλος του είχε κατά κάποιο τρόπο δεχτεί τη μοίρα του, έτσι ολοκλήρωσε το θρίαμβο με μπρέικ και 6-1.

Δακρυσμένος ο Ισπανός δήλωσε αμέσως μετά το ματς: «Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα ευχαριστώ πάρα πολύ. Έφτασα στην 10η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός είναι ξεχωριστό και ευχαριστώ όλον τον κόσμο, είναι μία συναισθηματική στιγμή, τα γαλλικά μου δεν είναι τόσο καλά, αυτή τη στιγμή γίνονται ακόμα χειρότερα γιατί είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για μένα.

Η αλήθεια είναι ότι παίζω το καλύτερο που μπορώ όπου κι αν παίζω. Όμως όταν αγωνίζομαι σε αυτό το κορτ το άγχος, η αδρεναλίνη δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ