Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Τίτλοι τέλους για την γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ

Σε διαδικασία πλειστηριασμού βρίσκεται η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η οποία τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, που ορίζει ο νόμος, θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός στο σύνολο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων κινητών και ακίνητων περιουσιακών της στοιχείων. Στη συνέχεια, εφόσον δεν ευδοκιμήσει ο πρώτος πλειστηριασμός, πραγματοποιείται και δεύτερος, στον οποίο δημοπρατούνται επίσης όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας. Εάν και αυτός δεν τελεσφορήσει, στην τρίτη φάση της διαδικασίας εκποιούνται τμηματικά τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΓΝΟ.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές στο FnB Daily, για να ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει να εκδοθεί σχετική απόφαση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η διαδικασία, θα οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα διενέργειας του πλειστηριασμού, κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τις προσφορές τους σφραγισμένες σε φάκελο, έχοντας καταθέσει σχετική εγγυητική επιστολή, το ύψος της οποίας θα οριστεί κατά την έκδοση της απόφασης για την έναρξη της διαδικασίας.

ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014 Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης το 2014, ενώ είχε διοριστεί σύνδικος πτώχευσης η δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Αιμιλία Ζιώγα, η οποία θα είναι εκείνη, που θα χειριστεί και τη διαδικασία στο εξής. Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται τον Αύγουστο του 2012, όταν η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, και όντας στα χέρια του ιδιοκτήτη της Κολιός, Νίκου Κολιού. Η αίτηση, που υπέβαλε για υπαγωγή στο άρθρο 99, το 2012, δεν εγκρίθηκε από το δικαστήριο. Ένας από τους ενδιαφερόμενους τότε ήταν μάλιστα και ο Ιβάν Σαββίδης, ωστόσο το ενδιαφέρον δεν προχώρησε.

ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΑΓΝΟ
• 319 ακάλυπτες επιταγές (5,2 εκατ. ευρώ)
• 14 υποθήκες (151,7 εκατ. ευρώ)
• 108 διαταγές πληρωμής (5,5 εκατ. ευρώ)
• 2 πλειστηριασμούς ακινήτων (616,7 χιλ. ευρώ)
• 3 κατασχέσεις επιταγών (590,3 χιλ. ευρώ)


Μας κοινοποιήθηκε από pikosapikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ