Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Ωδή Αμφιπόλεως»

Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα η Τελετή Έναρξης του «1ο Τουριστικού Συμποσίου Δυτικού Παγγαίου- Ωδή Αμφιπόλεως»

Η δεύτερη, επί σερραϊκού εδάφους αυτή τη φορά, συνέντευξη τύπου για το επικείμενο «1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου- Ωδή Αμφιπόλεως» δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 27 Ιουνίου 2017. Στη συνέντευξη που φιλοξενήθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης, στο χωριό Αμφίπολης, τονίστηκε η αναγκαιότητα τουριστικής, πολιτιστικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, που γνώρισε πλατύτερη δημοσιότητα από τις ανασκαφές στο Λόφο Καστά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Αικατερίνη Μάλαμα αναφέρθηκε στη νέα φάση εργασιών στο Λόφο Καστά χάρη στη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 1,.5 εκατ. ευρώ και στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Βουλγαρία» του Interreg με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

Από τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Συμποσίου, Δημήτρης Γαρούφας επισήμανε την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν. Φυλής προκειμένου να υπάρξει μια διευρυμένη και ουσιώδης συζήτηση για την ανάπτυξη της περιοχής και να διαμορφωθούν προτάσεις που μπορεί να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της γενικότερης προβολής και ανάδειξης της περιοχής με στόχο να αποτελέσει η Αμφίπολη ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο και να ασκηθούν πιέσεις για την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου.

Το 1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου θα είναι τριήμερο και θα ξεκινήσει την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 19:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης, με την επίσημη τελετή έναρξης. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 1 Ιουλίου οι εργασίες του Συμποσίου θα γίνουν στο Γυμνάσιο Πρώτης Σερρών και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Ιουλίου στη Νέα Φυλή Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίπολης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του Σπηλαίου Αλιστράτης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού fedHATTA και του ομίλου UNESCO Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ