Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης -Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου και συγκεκριμένα 16χλμ από την κωμόπολη του Πλωμαρίου. Έντονοι μετασεισμοί ταρακουνούν το νησί

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 15.29 το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Λέσβου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται στα 16χλμ νότια του Πλωμαρίου και 36χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ με ίδιο επίκεντρο, στις 15.35. Ο σεισμός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Φαίνεται πως οι μετασεισμοί συνεχίζονται με μειούμενη ευτυχώς ένταση, αφού σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ένας ακόμη εντάσεως 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.47.

Ο σεισμός έγινε φυσικά αισθητός και στην Τουρκία, καθώς υπολογίζεται πως το επίκεντρό του απείχε 85χλμ από τη Σμύρνη.

Εξάλλου, το γεγονός του σεισμού είναι πρώτη είδηση και στα τουρκικά ΜΜΕ, που αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σμύρνη και τα παράλια της Τουρκία, ενώ η Daily Sabbah αναφέρει πως έγινε αντιληπτός και σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης. Και τα τουρκικά μέσα αναφέρονται σε ζημιές στο Πλωμάρι χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ