Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αναδρομικό χαράτσι του ΕΦΚΑ σε 55.000 ασφαλισμένους - ποιους αφορά

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον ΕΦΚΑ και στο τέλος πάντα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Αυτή τη φορά “καταδικασμένοι” να πληρώσουν είναι οι νεώτεροι όλων. Όσοι ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όπως αναφέρει η "Ελευθερία του Τύπου", είναι περίπου 55.000 όσοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν επιπλέον εισφορές οι οποίες λόγω λαθών δεν χρεώθηκαν από την αρχή του χρόνου.

Έτσι τώρα, αναδρομικά από 1/1/2017 ο ΕΦΚΑ καλεί τους ασφαλισμένους να πληρώσουν είτε γιατί δεν καταχωρήθηκαν οι μεταβολές των είτε γιατί ο Φορέας απέτυχε να τους στείλει εγκαίρως υα ειδοποιητήρια την καταβολή των εισφορών.
Ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν για τους επόμενους τέσσερις μήνες διπλές εισφορές.

Η αρχή για την πληρωμή του αναδρομικού χαρατσιού θα γίνει από αυτόν τον μήνα και θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όλα αυτά καθώς ο ΕΦΚΑ δεν κατάφερε να καταχωρήσει τις μεταβολές στοιχείων για 35.000 άτομα, ενώ για 22.000 περιπτώσεις νέων εγγραφών αν και οι ασφαλισμένοι έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο του Φορέα δεν έχει υπολογιστεί ακόμη η εισφορά που πρέπει να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ