Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

"45 χρόνια σιωπής περιμένουν το θαύμα" στην Κωνσταντινούπολη

Κατόπιν επιθυμίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης και Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και της Σχολής αυτής κ. Ελπιδοφόρου η έκθεση φωτογραφιών από τα αρχεία του κ. Δημήτριου Παλαβίδη και της Σχολής την οποία εκθέσαμε στη Σχολή μας μεταφέρθηκε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Κωνσταντίνος Τερψίδης μαζί με το ζεύγος Παλαβίδη μετέβη στην νήσο Χάλκη της Πόλης όπου και φιλοξενήθηκαν από 2-5/6 προκειμένου να εγκαταστήσουν την έκθεση.





Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Κυριακή της Πεντηκοστής μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Σχολής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης και Ηγούμενο της Μονής κ. Ελπιδοφόρο παρουσία του προέδρου της Εστίας Θεολόγων Χάλκης κ. Ξυξάκη, ομογάλακτων αδελφών αυτής, των αποφοίτων της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και πλήθους προσκυνητών.



Η έκθεση που περιλαμβάνει 210 φωτογραφίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Σχολής, θα παραμείνει στου χώρους της Σχολής έως τις 3 Ιουλίου και είναι αφιερωμένη στα 25 χρόνια πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α’».




Την Δευτέρα 5/6 μετά την Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Πνεύματος ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χάλκης της Μονής και της Σχολής αυτής όπου παρέστησαν . συμπροσευχόμενοι, ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων κ. Ιακωβος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, τα μέλη της Εφορείας της Σχολής, ο πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης κ. Ξυξάκης και ομογάλακτοι αδελφοί αυτής, άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθος προσκυνητών απενεμήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολήτου Πριγκηπονήσων κ. Ιάκωβου και κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α’, το Μετάλλιο της Σχολής στον κ. Δημήτριο Παλαβίδη τόσο για την δωρεά στη Σχολή του τμήματος του αρχείου του το οποίο αφορά την Σχολή όσο και για την μακρόχρονη προσφορά του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ι.Θ.Σ. Χάλκης της οποίας υπήρξε μαθητής.


Κατά την διάρκεια της απονομής ο κ. Τερψίδης εκφώνησε έπαινο για αυτήν του την προσφορά και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους με την βοήθεια slides την επίσκεψή του στην Καππαδοκία 20 χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ