Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Σε 25 μέρες πρέπει να γίνει το 70% των φορολογικών δηλώσεων

Μόλις τρεις στους δέκα φορολογούμενους έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Απομένουν 25 μέρες με τη σημερινή για την υποβολή περισσότερων από 4 εκατ. φορολογικών δηλώσεων καθώς μέχρι τις 2 Ιουνίου, όπου έγινε η τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ είχαν υποβληθεί 1.916.974 δηλώσεις Ε1, από το σύνολο των 6 περίπου εκατομμυρίων που αναμένεται να υποβληθούν.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε ότι αφορά τις δηλώσεις Ε3, αφού μόνο το 20% των δηλώσεων έχουν υποβληθεί και ειδικότερα 294.038 ενώ σε ότι αφορά τις δηλώσεις Ε2 μέχρι την περασμένη Παρασκευή 865.588 υπόχρεοι τις είχαν υποβάλει.
Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου και από το υπουργείο Οικονομικών έχει αποσαφηνιστεί ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Ειδικότερα, κύκλοι του υπουργείου επεσήμαναν την περασμένη εβδομάδα ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει και να εκπληρώσουν εγκαίρως την υποχρέωσή τους.

Ωστόσο, το αν θα δοθεί ή όχι ολιγοήμερη σιωπηρή παράταση θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό υποβολής φορολογικών δηλώσεων με δεδομένο ότι το σύστημα taxis έχει συγκεκριμένες δυνατότητες υποδοχής δηλώσεων και αν μείνει στο τέλος σημαντικός αριθμός δηλώσεων για να υποβληθούν σε λίγες μέρες μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει τον συνολικό αριθμό των υποβληθεισών δηλώσεων, των τελευταίων 7 ημερών, ανά ώρα της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ