Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μουντιάλ 2018: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την… σέντρα

Σε 365 ημέρες ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποια είναι τα δεδομένα και ποιες ομάδες είναι κοντά στην πρόκριση τους, ένα χρόνο ακριβώς, πριν τη σέντρα του πρώτου αγώνα στη Ρωσία

Στις 14 Ιουνίου του 2018 θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ακριβώς 365 μέρες πριν από τη σέντρα, μόλις τρεις ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους εκεί, ενώ πολλοί αστέρες τους παγκοσμίου ποδοσφαίρου κινδυνεύουν να λάμψουν δια της απουσίας τους.

Δείτε, αναλυτικά, πως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή σε όλες τις ζώνες των προκριματικών αγώνων.

Ζώνη Ευρώπης (13 θέσεις):
Οι εννέα πρώτοι των ομίλων πάνε απευθείας στο Μουντιάλ. Κανείς από αυτούς,πάντως, δεν είναι ακόμα μαθηματικά στη Ρωσία, αν και η Γερμανία (5 βαθμοί μπροστά από τη Β. Ιρλανδία), Πολωνία (έξι βαθμοί μπροστά από το Μαυροβούνιο) και Βέλγιο (τέσσερις βαθμοί μπροστά από την Ελλάδα), είναι πολύ κοντά στην πρόκριση. Στους υπόλοιπους ομίλους η μάχη θα είναι πολύ μεγάλη, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα παίξουν μπαράζ για να προκύψουν και οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Έτσι θα παλέψουν οι Σουηδία, Γαλλία και Ολλανδία από το γκρουπ Α, Ελβετία, Πορτογαλία στο Β, Σερβία και Ιρλανδία στο D, Αγγλία,Σλοβακία και Σλοβενία στο F, Ισπανία και Ιταλία στο G, Κροατία και Ισλανδία στο I.

Ζώνη Λατινικής Αμερικής (4 ή 5 θέσεις):
Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές στα προκριματικά και μόνο η Βραζιλία είναι μαθηματικά στη Ρωσία. Ακόμη τρεις ομάδες θα είναι αυτές που θα προκριθούν απευθεία και αυτή τη στιγμή πολύ κοντά είναι η Κολομβία, η Ουρουγουάη και η Χιλή,ενώ η πέμπτη ομάδα, που πολύ πιθανό θα είναι η Αργεντινή, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ εκπρόσωπο της Ωκεανίας. Μόνο τέσσερις βαθμοί χωρίζουν τον δεύτερο με τον έκτο, γι’ αυτό τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν υπάρχουν παιχνίδια όπως Ουρουγουά – Χιλή, Περού – Κολομβία, Χιλή – Παραγουάη, Εκουαδόρ – Αργεντινή, που θα κρίνουν πολλά.

Ζώνη Αφρικής (5 θέσεις):
Η πρόκριση θα κριθεί στην τρίτη φάση των προκριματικών αγώνων, εκεί όπου υπάρχουν πέντε όμιλοι με τέσσερις ομάδες ο καθένας και ο πρώτος του κάθε γκρουπ θα πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Μετά από δύο αγωνιστικές στο γκρουπ Α πρώτες με έξι βαθμούς είναι η Λ.Δ του Κονγκόκαι η Τυνησία, στο γκρουπ Β πρώτη είναι η Νιγηρία, στο γκρουπ C η Ακτή Ελεφαντοστού, στο γκρουπ D με τέσσερις βαθμούς η Νότιος Αφρική και η Μπουρκίνα Φάσο, στο γκρουπ Ε είναι η Αίγυπτος.

Ζώνη Ασίας (4 ή 5 θέσεις):
Τα προκριματικά βρίσκονται και εκεί στην τρίτη φάση, εκεί όπου υπάρχουν δύο όμιλοι με έξι ομάδες ο καθένας. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα πάνε απευθείας στη Ρωσία, ενώ οι δύο τρίτες ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους και ο νικητής θα παίξει μπαράζ με ομάδα από την CONCACAF. Το Ιράν έχει προκριθεί μαθηματικά από τον Α όμιλο με τη Νότιο Κορέα να έχει το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση. Όσον αφορά τον δεύτερο όμιλο, εκεί δίνεται μάχη ανάμεσα σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Σαουδική Αραβία.

Ζώνη Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (3 ή 5 θέσεις):
Βρίσκεται ήδη στην τελική φάση των προκριματικών, εκεί όπου παλεύουν έξι ομάδες. Οι τρεις πρώτες πάνε απευθείας Ρωσία και η τέταρτη παίζει αγώνα μπαράζ με ομάδα από την Ασία. Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, το Μεξικό είναι πρώτο με 14 βαθμούς και πολύ κοντά στην πρόκριση. Από εκεί και κάτω θα παλέψουν Κόστα Ρίκα (8 βαθμοί και ματς λιγότερο), Η.Π.Α (8 βαθμοί) και Παναμάς (6 βαθμοί και ματς λιγότερο).

Ζώνη Ωκεανίας:
Μετά και την τρίτη φάση των προκριματικών, η Νέα Ζηλανδία και οι Νήσοι Σολομώντα, πρώτοι των δύο γκρουπ, θα παίξουν προκριματικά από όπου θα προκύψει η ομάδα που θα παίξει μπαράζ με εκπρόσωπο της Λατινικής Αμερικής (αυτή τη στιγμή είναι η Αργεντινή).

Τα «αστέρια» που κινδυνεύουν να μην λάμψουν στη Ρωσία:
Μέσι: Αυτή τη στιγμή η Αργεντινή είναι σε θέση που την οδηγεί σε μπαράζ, όμως θα μπορούσε να μείνει και εκτός Μουντιάλ. Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Μέσι παίζει με το Εκουαδόρ που την ακολουθεί ακριβώς από πίσω της.

Μόντριτς: Η ήττα της Κροατίας στην Ισλανδία, έφερε την ομάδα του Μόντριτς πρωτοπόρο αλλά με την Ισλανδία να την έχει φτάσει, ενώ Τούρκοι και Ουκρανοί είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω, ομάδες που θα επισκεφθεί η εθνική του άσου της Ρεάλ στις αγωνιστικές που απομένουν.

Λουίς Σουάρες, Καβάνι: Όπως και η Χιλή έτσι και η Ουρουγουάη βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά από την Αργεντινή και τρεις από το Εκουαδόρ. Θα υποδεχτεί την Αργεντινή, θα πάει στην Παραγουάη και τη Βενεζουέλα και τέλος θα πάνε στη Βολιβία.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Πορτογαλία θα μπορούσε να παίξει μπαράζ και όλα θα κριθούν, όπως φαίνεται στο Πορτογαλία – Ελβετία της τελευταίας αγωνιστικής. Οι Ελβετοί κέρδισαν τους Πορτογάλους με 2-0, αποτέλεσμα που δεν έχει τόση σημασία αφού μετράει ο γενικός μέσος όρος τερμάτων και εκεί υπερτερεί η ομάδα του Ρονάλντο. Πάντως είναι στο χέρι των Πορτογάλων να μην χάσουν την πρώτη θέση.

Ρόμπεν και Σνάιντερ: Αυτή τη στιγμή είναι εκτός Μουντιάλ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουν εκεί, αφού έχουν ακόμα μπροστά τους να αντιμετωπίσουν τη Γαλλία. Το παιχνίδι Ολλανδία – Σουηδία της τελευταίας αγωνιστικής θα είναι καθοριστικό.

Μπέιλ: Ο Ουαλός μάλλον θα είναι δύσκολο να δει και τα μπαράζ, αφού Σερβία και Ιρλανδία είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Ουαλία και θα πρέπει να κερδίσουν και τα τέσσερα παιχνίδια για να μπορούν να ονειρεύονται.

Γκριζμάν, Εμπαπέ, Πογκμπά: Η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στον όμιλό της με ίδιου βαθμούς με τη Σουηδία, αλλά με δύο γκολ λιγότερα στο γενικό σύνολο. Οι Γάλλοι υποδέχονται την Ολλανδία, ματς καθοριστικό, αφού μια ήττα θα περιέπλεκε πάρα πολύ τα πράγματα για τον Γκριζμάν και την παρέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ