Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Που κυμαίνονται οι βάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές

Οι βαθμοί αναρτήθηκαν στα σχολεία, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τους δουν και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας των κωδικό υποψηφίου που διαθέτουν. Σε λίγο θα μπορείτε στην σελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Η αγωνία φτάνει στο ζενίθ για τους υποψηφίους και τις οικογένειες τους καθώς σήμερα θα έχουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με το σε ποια σχολή θα περάσουν. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες και για τους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών καθώς και μια εικόνα για το που θα κυμανθούν οι βάσεις.

Το ζήτημα από σήμερα και ύστερα είναι οι βάσεις των σχολών. Τα στοιχεία μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς τα φετινά θέματα των πανελλαδικών έφεραν τα πάνω-κάτω.

Σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση( exams.it.minedu) θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτηθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων – Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017.

Που θα κυμανθούν οι βάσεις όσον αφορά τις στρατιωτικές σχολές - Η πρώτη εικόνα

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη εκτίμηση θέλει μικρότερες αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψηφίων να καταγράφονται στη Σχολή Ευελπίδων, με μείωση δύο θέσεων τόσο στα Όπλα όσο και στα Σώματα, και μείωση από μία θέση και στις δύο κατηγορίες στους Υποαξιωματικούς σύμφωνα με το dikaiologitika.gr. Επίσης, αυξημένη κατά οκτώ θέσεις είναι η Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι και μειωμένοι κατά 6 θέσεις οι μηχανικοί των Ικάρων. Επιπλέον, δεκατρείς και περισσότεροι θα είναι οι εισακτέοι στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού (Οπλα), ενώ αρκετά μειωμένες κατά 22 είναι οι θέσεις στους Μόνιμους Υπαξιωματικούς του Ναυτικού.

Ακόμα αύξηση στη βάση την Στρατιωτικής Ψυχολογίας εμδεχομένως να φέρει η μείωση των θέσεων των σπουδαστών από έξι πέρσι σε δύο φέτος. Πέρσι η σχολή είχε βάση τα 19.043 μόρια. Πιθανή αύξηση στις βάσεις 2017 θα φέρει και η μείωση κατά μία θέση στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία πέρσι έφτασε τα 19.088 μόρια, περισσότερα και από την Ιατρική Αθηνών. Αντίθετα, αυξημένοι θα είναι οι φετινοί φοιτητές του Στρατολογικού και του Οικονομικού κατά 10 και 9 θέσεις αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερος κατά 5 σπουδαστές είναι ο αριθμός των θέσεων στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής σύμφωνα με το dikaiologitika.gr

Σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι η παραπάνω εικόνα είναι απλώς μια εκτίμηση και ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετές αλλαγές μέχρις ότου ανανακοινωθούν οι βάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ