Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια Βρετανοί χώρισαν εξαιτίας του Brexit

Το Brexit δεν φέρνει μόνο προβλήματα στις σχέσεις των Βρετανών με τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δημιουργεί και προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρια.

Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την απόφαση για Brexit έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία νέα έρευνα που δείχνει ότι 1,6 εκατ. άνθρωποι τερμάτισαν τις σχέσεις τους λόγω αγεφύρωτων διαφορών στο θέμα της «Βρετανικής εξόδου».

Η έρευνα και η ανάλυση στοιχείων διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας γνωριμιών eHarmony που θέλησε να μελετήσει την επίδραση της πολιτικής στις ερωτικές σχέσεις με αφορμή την πρώτη επέτειο του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Harper's Bazaar.

Το 3,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Brexit ήταν βασικός παράγοντας για να αποφασίσουν να σταματήσουν να βγαίνουν με κάποιον όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις ηλικίες 18-24 ετών, με το 10% να απαντά ότι χώρισε ή σταμάτησε να βλέπει κάποιον εξαιτίας των απόψεών του για το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2017 από την ICM, το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το δημοψήφισμα επιβάρυνε τις προσωπικές σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους. Το 6% παραδέχθηκε ότι διαπληκτίστηκε με την οικογένειά του και το 2% ότι διέκοψε κάθε σχέση με έναν συγγενή.

Πέρα από το Brexit, οι αντιτιθέμενες πολιτικές απόψεις οδήγησαν πέρσι περίπου 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους, ποσοστό 6% σε τερματισμό της σχέσης τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων σχέσεων που μόλις είχαν αρχίσει.

Τα στοιχεία της eHarmony έδειξαν ότι τα μέλη της ιστοσελίδας γνωριμιών που ανέφεραν το Brexit στο προφίλ τους, που τάσσονταν είτε υπέρ, είτε κατά της εξόδου από την ΕΕ (δηλαδή διευκρίνιζαν αν είναι Remainer ή Brexiteer) έλαβαν περισσότερα μηνύματα σε σύγκριση με όσα λαμβάνει ο μέσος χρήστης - οι γυναίκες είδαν αύξηση μηνυμάτων κατά 84% και οι άνδρες κατά 90%.

Ενώ η eHarmony δεν έχει κανένα πολιτικό προσανατολισμό παρατηρούμε έντονα τις κοινωνικές τάσεις στο σύνολό τους. Το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ ήταν μια καθοριστική πολιτική στιγμή και η κάλυψη του ήταν αναπόφευκτη, ανέφερε ο Romain Bertrand διευθυντής της ιστοσελίδας γνωριμιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν θέματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποφύγουν - είναι λυπηρό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσες πολλές ερωτικές σχέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έληξαν ή δεν προχώρησαν πέρα από το αρχικό στάδιο λόγω του δημοψηφίσματος» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ